U Sarajevu obilježen Dan državnosti i Dan oslobođenja Kuvajta
Datum objave: 23. 02. 2017 - 19:15

U Sarajevu obilježen Dan državnosti i Dan oslobođenja Kuvajta

Ambasada Kuvajta u Bosni i Hercegovini upriličila je večeras u Sarajevu prijem povodom obilježavanja Dana državnosti i Dana oslobođenja Države Kuvajt.

Ambasador Kuvajta Nasser Almotairi izjavio je u obraćanju zvanicama da su ta dva datuma veoma značajna za njih i to velikim dijelom zahvaljujući ljudima koji su dali svoj život za Državu Kuvajt.

- Od sticanja nezavisnosti naša pažnja je usmjerena na demokratiju, prava žena, slobodu i cjelokupan razvoj naše domovine - istakao je ambasador Almotairi i dodao da je status Kuvajta prevazišao malu geografsku veličinu.

Naglasio je da njegova država ima značajnu ulogu u stabilizaciji globalne ekonomije, kao i u međunarodnim temama poput borbe protiv terorizma i siromaštva, te u pomoći drugim državama.

- Odnosi između Kuvajta i Bosne i Hercegovine se razvijaju na svim poljima. Prisutna je obostrana želja da saradnja i koordinacija na političkom i ekonomskom planu bude poboljšana u službi zajedničkog interesa - potcrtao je ambasador Almotairi.

Poručio je da Kuvajt Bosni i Hercegvoni i njenim narodima želi napredak, prosperitet i mnogo uspjeha na putu ka novim reformama.

Prijemu su prisustvovale brojne zvanice iz političkog, društvenog i kulturnog života te diplomatskog kora u BiH.

/ Sažetak