Investitor iz Berlina i Opcina Centar prezentovali idejni projekat hotela „Sarajevo Palace“ od 250 miliona eura
Datum objave: 20. 12. 2016 - 14:48

Investitor iz Berlina i Opcina Centar prezentovali idejni projekat hotela „Sarajevo Palace“ od 250 miliona eura

U nastavku pregovora oko realizacije velikog investicionog projekta na lokalitetu Vranjače - Zlatište, koje predstavnici Općine Centar vode od februara ove godine sa potencijalnim investitorom iz Berlina bh. korijena Mirsadom Fikićem, u prostorijama Općine Centar upriličena je prezentacija idejnog projekta budućeg hotela „Sarajevo Palace“ kojeg investitori žele da grade na pomenutom lokalitetu.

Prezentaciji su prisustvovali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i njegov savjetnik za investicije Mustafa Resić.

- Sretan sam i zadovoljan rezultatima sastanka gdje smo utvrdili i usmeno potvrdili naše partnerstvo. Novi objekat je zamišljen da zauzima površinu od 56.000 kvadratnih metara, koji bi sa gradom bio povezan žičarom od Skenderije do Zlatišta i sa velikim platformama za uživanje u pogledu na Sarajevo.

Kroz ovaj projekat uvezat ćemo i druge djelatnosti od građevinske do prehrambene industrije. Sa potencijalnim investitorima, od čega je jedan dio porijeklom iz naše države, sam već obavio razgovor i prezentirao ovaj projekat čija bi vrijednost prema prvim procjenama bila oko 250 miliona eura. Hotel u kojem bi trebalo biti zaposleno oko 300 ljudi, bi imao 250 soba i 108 apartmana, a kao poseban dio naše bogate ponude planirani su kraljevski i predsjednički apartmani, kao i velika kongresna dvorana kapaciteta 2.000 ljudi. Prema našim procjena vrata hotela možemo otvoriti prvim gostima za šest do sedam godina, objasnio je Fikić nakon prezentacije idejnog projekta.

 Načelnik Ajnadžić je kazao da će administracija Općine Centar uvijek biti potpora za ozbiljne investitore.

- Naredne sedmice planiram održati sastanak sa nekoliko eminentnih arhitekata. Tom prilikom ću tražiti njihovo mišljenje na koji način se vaše viđenje objekta budućeg hotela sa pratećim sadržajima mogu uklopiti u prostorne mogućnosti Zlatišta kao i u prostorno-plansku dokumentaciju, naglasio je Ajnadžić.

/ Sažetak