ODRŽANA 2. VEČE 37.NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO
Datum objave: 07. 11. 2016 - 10:48

ODRŽANA 2. VEČE 37.NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO

Najprestižniji bosanskohercegovački modni događaj, BH Fashion Week Sarajevo i NIVEA nastavili su svoje partnerstvo s kojim su se pozicionirali kao veliki prijatelji mode i dizajna.

Veliku gužvu i interesovanje izazvalo je 2.veče 37.Nivea BH Fashion Week Sarajevo. U sklopu ove večeri održane su modne revije mladih dizajnera i perspektivnog  Jean Angie Kasera, koji je iskustvo u modnom dizajnu stekao u inostranstvu.

model4

Prva nam se predstavila Samra Menzilović-Ćatić i Jelena Jugović s kolekcijom  JJ by S&M Design namijenjenoj samouvjerenim  ženama. Za make up je bio zadužen studio ljepote Rijalda. Mlada BH dizajnerica Hanne Sirćo, je svojom novom kolekcijom donijela duh Italije na pistu. Dee Dee Sparrow by Aida Trnačević u saradnji sa Zizza Shoes by Zerina Gegić pokazali su poslovni stil odvažne žene, a za make up i frizure se pobrinula Zumra Softić.

model

Pravi spektakl i oduševljenje prisutnih je izazvala revija ovogodišnje pobjednice natječaja za mlade dizajnere „ Perwoll New Generation 2016“  Selme Bijedić.  Estetsku pripremu modela make up artist i frizer Amila Čorda i Anđela Novaković.  Selma je studentica Logos Univerziteta u Mostaru, odsjek dizajn. „ F minimalism“ je kolekcija Jean Angie Kasera, koja  proispituje današnje društvo i kroz modni medij ga kritizira.

Još jedna večer 37. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je iza nas, a koja je dokazala da je ovaj modni događaj dostojan epiteta glamuroznih svjetskih modnih manifestacija koji je ponudio programski sadržaj za pamćenje.

 U iščekivanju smo i završne večeri jedinstvenog 37. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koji organizuje Udruženje manekena i modnih kreatora BiH, a producira modna agencija Abc models.

/ Sažetak