Sutra uručenje Ordena Europskog pokreta u BiH Miroslavu Ćiri Blaževiću
Datum objave: 08. 09. 2016 - 10:28

Sutra uručenje Ordena Europskog pokreta u BiH Miroslavu Ćiri Blaževiću

- Predsjednik Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini Predrag Praštalo uručit će u petak, 9. rujna u 11 sati u kongresnoj dvorani hotela Bevanda u Mostaru Orden Europskog pokreta u BiH istaknutom sportskom i društvenom djelatniku Miroslavu – Ćiri –Blaževiću.

 Najviše priznanje građana i Europskog pokreta Bosne i Hercegovine uručuje se Miroslavu – Ćiri –Blaževiću za životno djelo i zahvalnost za njegove posebne i nemjerljive zasluge na polju pozitivne internacionalne promidžbe Bosne i Hercegovine, njegove druge domovine Hrvatske i cijele regije, a putem višegodišnjeg sportskog angažmana u svojstvu trenera i selektora nogometnih ekipa i nacionalnih selekcija, ističu iz Europskog pokreta u BiH.

 Europski pokret u BiH od 2010.godine u ime građana Bosne i Hercegovine dodjeljuje Orden, Plaketu i Ključ Europskog pokreta, pošto je Bosna i Hercegovina jedina zemlja u Europi i možda u svijetu, koja nema funkcionalan Zakon o medaljama i ordenima, tako da nije u mogućnosti nikome takve uručiti ili dodijeliti. Nosioci najviših priznanja građana ove zemlje su trojica (dva bivša i jedan aktualni) visokih predstavnika u BiH, šestorica predsjednika država regije, brojni ministri i diplomati i veleposlanici stranih država, europski komesari i zastupnici, predstavnici religijskih zajednica, poslovnog sektora i dr. oblasti društvenog i javnog života kako BiH, tako i šireg regije, Europe i svijeta.

 Priznanja Europskog pokreta se tradicionalno dodjeljuju u sklopu manifestacija obilježavanja Dana Europe u Bosni i Hercegovini koje su ove godine ralizirane u Čapljini.  

/ Sažetak