Turističke agencije obišle antalijsku rivijeru radi aranžmana za turiste iz BiH
Datum objave: 20. 06. 2016 - 18:27

Turističke agencije obišle antalijsku rivijeru radi aranžmana za turiste iz BiH

 Turistički poslenici iz Bosne i Hercegovine, koji su u organizaciji agencije Centrotours iz Sarajeva boravili ovih dana na antalijskoj rivijeri u Turskoj, okončali su obilazak hotelskih kapaciteta na području Sidea, Alanje i Kemera u potrazi za aranžmanima koje bi mogli ponuditi bh. turistima za ovogodišnje ljetovanje na turskoj obali.

Iz Centrotoursa ističu da je Antalija dosta jeftinija za ljetovanje nego prije jer ove godine nema dosadašnje najbronije klijentele iz Rusije.

Zbog izostanka dosadašnjih apsolutno najbrojnijih gostiju, cijene smještaja su snižene, usluga u hotelima još bolja, a hrana odlična, ističu iz Centrotoursa.

Nema karakterističnih gužvi, novi gosti dolaze iz Njemačke, Velike Britanije, Austrije i s Balkana.

Sigurnosna situacija je potpuno redovna, ističu iz Centrotoursa.

Antalija, široki pojas na turskoj morskoj obali, područje je s velikim turističkim kapacitetima, bezbrojnim hotelima i pjeskovitim i šljunkovitim plažama.

Također je područje bogatog historijskog nasljeđa. Ostaci antičkih gradova su jedna od znamenitosti, što također može biti privlačno za turiste.

Sarajevska agencija Centrotours realizirala je u srijedu ovogodišnji prvi avionski čarter-let turista iz BiH u Antaliju.

Planira još više od 20 letova na liniji Sarajevo - Antalija s jutarnjim polaskom srijedom i nedjeljom.

Lani je u organizaciji Centrotoursa na antalijskoj rivijeri  boravilo 2.000 gostiju iz BiH. Ove godine agencija očekuje približan broj jer su cijene hotela trenutno veoma povoljne, a sigurnosna situacija uobičajena - izjavio je za Fenu direktor Centrotoursa Muamer Lutvić.

/ Sažetak