Promoviran turistički vodič Mostara
Datum objave: 15. 06. 2016 - 10:42

Promoviran turistički vodič Mostara

 Promocija turističkog vodiča Mostar Kompas upriličena je u utorak navečer u Mostaru. 

 O vodiču su govorili suradnici i partneri na ovom projektu te predstavnici organizatora - Agencije Promo Mostar, kao i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić koji je istaknuo kako vodič predstavlja promociju Mostara i Hercegovine te je vrlo važna karika za turiste koji su željni turističkih informacija o ovom području.

- Ovaj turistički vodič u cijelosti je u funkciji razvoja turizma u Mostaru i čestitam realizatorima ovog projekta – kazao je Bešlić.

 Boris Grbešić, urednik vodiča Mostar Kompas, kazao je kako vodič na najljepši način govori o Mostaru  te mu je intencija da svakom turistu prezentira sve relevantne informacije o gradu, ali i njegovom širem području.

-  Iako vodič kao polaznu točku uzima grad na Neretvi, te u samom nazivu nosi njegovo ime, sadržajem je pokrivena cijela regija Hercegovine. Iz vodiča turisti, između ostalog, mogu doznati informacije o značajnim kulturnim i povijesnim objektima u Mostaru koji su vrijedni obilaska, zatim o svim značajnijim događajima, gastro ponudi, smještaju te drugim brojnim sadržajima – kazao je dodvaši da je vodič je u boji i ima 90 stranica.

-  Vodič uistinu jest kompas Mostara i njime se Mostar uključio u veliku europsku obitelj turističkih destinacija. Nadamo se da će vodič doprinjeti da turisti ostanu barem jedan dan više u gradu – kazao je.

 Novinar i publicist Šemsudin Zlatko Serdarević istaknuo je kako je vodič dobro koncipiran te odlično grafički uređen te kao takav predstavlja odličan alat za svakoga turistu da što bolje upozna Mostar i Hercegovinu.

-  Ovaj vodič je jedan u nizu mostova u Mostaru koji povezuju ovaj grad – zaključio je Serdarević.

 Vodič je tiskan na kvalitetnom masnom papiru u boji s prijevodom na engleski jezik i nakladom od 10.000 primjeraka, a bit će besplatno dostupan na svim mjestima u gradu interesantnim za turiste.

/ Sažetak