Osmanović razgovarao s predstavnicima kikboksing saveza u Bosni i Hercegovini Ministar vrijedno radi
Datum objave: 11. 05. 2016 - 22:06

Osmanović razgovarao s predstavnicima kikboksing saveza u Bosni i Hercegovini

 Predstavnici Kikboksing saveza Bosne i Hercegovine, kao i odgovarajućih entitetskih saveza, informisali su ministra civilnih poslova Adila Osmanovića da je u završnoj fazi registracija Kikboksing saveza BiH u skladu sa Zakonom o sportu BiH, čime će se steći uslovi za bolju organizaciju tog sporta, posebno kada je riječ o međunarodnim nastupima.

Naglasili su da postoji zajednička spremnost entitetskih saveza da u skladu sa propisima regulišu svoj status. Ocjenjuju da rezultati koje ostavaruju kikbokseri obavezuju na veće angažovanje čelnika saveza, ali i veću pomoć države.

Ministar Osmanović istakao je da su sredstva koja se izdvajaju za sport na nivou BiH nedovoljna.

- U narednoj godini naš cilj je da obezbijedimo veći iznos od 900 hiljada maraka, koliko nam u 2016. godine stoji na raspolaganju, jer nas rezultati sportista na to obavezuju - rekao je Osmanović.

Tokom današnjeg susreta, ministru civilnih poslova BiH Adilu Osmanoviću dodjeljena je i Zlatna plaketa za podršku organizaciji Međunarodnog otvorenog kikboksing kupa  "Balkan open 2016" koji je održan 7. maja u Tešnju, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

/ Sažetak