Tatjana Đekanović dobila poziv za učešće na Olimpijskim igrama u Rio 2016
Datum objave: 10. 05. 2016 - 20:48

Tatjana Đekanović dobila poziv za učešće na Olimpijskim igrama u Rio 2016

- Streljačica BiH Tatjana Đekanović dobila je poziv od Međunarodnog olimpijskog komiteta za učešće na Olimpijskim igrama u Rio 2016.

Nakon pet kvalifikovanih bh. atletičara s „A“ normom, Tatjana Đekanović je šesti sportista koji će nastupiti za Bosnu i Hercegovinu na predstojećim Olimpijskim igrama.

Očekuje se plasman tenisera Damira Džumhura i džudašice Larise Cerić na Olimpijske igre sa „A“ normom, kao i poziv za dva plivača. Pored ovih 10 sportista, za očekivati je da se do sada najveća delegacija Olimpijskog tima na Olimpijskim igrama,  još uveća sa još jednim ili dva sportaša iz drugih sportova.

- Odlična strategija ulaganja skromnih sredstava Olimpijskog komiteta u mlade i perspektivne sportiste koji to zaslužuju, dobar i neovisan rad Komisije za vrhunski sport OKBiH  kao i Izvršnog komiteta OKBiH te predanost sportskih radnika i trenera u sportskim savezima je napokon urodio plodom. Ovi mladi BiH heroji, njihovi sportski savezi  kao i „nebudžetski“ Olimpijski komitet BiH  zaslužuju svu pažnju nadležnih ministarstava za sport na svim nivoima administrativnog djelovanja - saopćeno je iz OKBiH.

/ Sažetak