Delegacija OKBiH posjetila Ministarstvo kulture i sporta KS
Datum objave: 06. 04. 2016 - 17:56

Delegacija OKBiH posjetila Ministarstvo kulture i sporta KS

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH (OKBiH) Marijan Kvesić, potpredsjednici Izet Rađo i Siniša Kisić, te generalni sekretar Said Fazlagić posjetili su ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvada Kurića.

Delegacija je upoznala ministra Kurića o dosadašnjim, trenutnim i planiranim projektima OKBiH i Olimpijskog muzeja, a posebno o realizaciji Projekta ''OI Rio de Janeiro 2016'' i učešću bh. tima na najvećem sportskom događaju.

Ministar Kurić je detaljno upoznat o svim aspektima organizacije olimpijade mladih (EYOF 2019.) kao najvećeg sportskog i kulturnog događaja od osamostaljenja BiH, koji će biti subjekat infrastrukturnog i sportskog razvoja Kantona, te najbolja preporuka BiH na putu ka Evropskim integracijama.

Ministar je izrazio zadovoljstvo posjetom i rezultatima Olimpijskog komiteta BiH i dao punu podršku projektima, posebno projektu EYOF-a 2019. u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

OKBiH tradicionalno njeguje odličnu saradnju s resornim ministarstvima za sport na svim nivoima vlasti, pa samim tim i s Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo, a sve u cilju razvoja i kvalitetnijeg ambijenta za vrhunski sport i ''sport za sve'' u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz OKBiH.

/ Sažetak