Pjesma 'Ljubav je' premijerno izvedena u sarajevskoj Vijećnici
Datum objave: 20. 02. 2016 - 09:18

Pjesma 'Ljubav je' premijerno izvedena u sarajevskoj Vijećnici

 Dalal Midhat Talakić, Fuad Backović Deen, Ana Rucner i Jasmin Fazlić Jala večeras su u sarajevskoj Vijećnici premijerno izveli pjesmu "Ljubav je", kojom će predstavljati Bosnu i Hercegovini na Eurosongu u maju u Stockholmu.

Spektakularnom predstavljanju u veličanstvenom ambijentu sarajevske Vijećnice prethodio je nastup nekadašnjeg sarajevskog boy benda Seven Up, kao i Marije Šerifović, Nine Badrić i Maye Sar, pružajući na taj način podršku ekipi koja će uime Bosne i Hercegovine nastupiti na 61. izdanju ovog evropskog prestižnog takmičenja.

Vrhunskom audio-vizuelnom ugođaju doprinijela je i prijateljska atmosfera o čemu su protagonisti bh. tima svjedočili na pres-konferenciji koja je uslijedila nakon premijernog izvođenja pjesme "Ljubav je", autora Almira Ajanovića.

Odgovarajući na novinarska pitanja u vezi sa očekivanjima od nastupa u Stockholmu, Fuad Backović Deen, koji je Bosnu i Hercegovinu predstavljao na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine, kazao je da će ovaj tim dostojanstveno braniti boje Bosne i Hercegovine, te pokušati ostvariti najbolji mogući plasman.

Ovim očekivanjima pridružili su se i Dalal Midhat Talakić, Ana Rucner i Jasmin Fazlić Jala, izražavajući zadovoljstvo premijernom izvedbom, kao i pozitivnom energijom koja vlada unutar bh. ekipe.

Najavili su zanimljiv scenski nastup, koji će, kako su kazali, ostaviti snažan dojam na auditorij, ocijenivši da sama pjesma emanira ljubav i energiju, te da može "tipovati na dobar plasman, pa čak i na pobjedu“.

Premijerno izvođenje pozdravili su rukovoditeljica Odjela međunarodnih poslova BHRT-a, Lejla A. Babović i generalni direktor BHRT-a, Belmin Karamehmedović, kao i autor pjesme "Ljubav je" Almir Ajanović, izražavajući zadovoljstvo postignutim i uz uvjerenje da će Bosna i Hercegovina ovaj put biti predstavljena na najbolji mogući način.

Uime građana Sarajeva, Gradske uprave i u osobno ime čestitke ekipi uputio je gradonačelnik Ivo Komšić istaknuvši, kako očekuje da će pjesma koja je premijerno izvedena u veličanstvenom ambijentu sarajevske Vijećnice donijeti i veličanstven rezultat na Eurosongu 2016.

Koncept BH Eurosong show-programa postavio je redatelj Haris Pašović, koji je osmislio i scenski nastup bh. izvođača, a sudionici događaja bili su u prilici vidjeti i video poruku prošlogodišnjeg pobjednika Eurosonga.

Naša zemlja posljednji put takmičila se 2012. godine u Azerbejdžanu, kada nas je predstavljala Maya Sar s pjesmom "Korake ti znam", a najbolji rezultat osvojen je 2006., kada je Hari Mata Hari s pjesmom "Lejla" u Atini osvojio treće mjesto.

/ Sažetak