Najveći regionalni maraton po 29. put u Beogradu
Datum objave: 14. 02. 2016 - 11:00

Najveći regionalni maraton po 29. put u Beogradu

. Beogradski maraton održaće se 16. aprila 2016. godine. Do sada je prijavljeno više od 3.000 učesnika iz čitavog regiona, Evrope i svijeta, što je četiri puta više nego u isto vrijeme prošle godine.

Beogradski maraton je najveća i najmasovnija sportska manifestacija u regionu koja se tradicionalno održava aprila mjeseca u Beogradu. Odlukom Skupštine grada, proglašen je za događaj od posebnog značaja za grad Beograd.

Na 29. Beogradskom maratonu učestvovaće rekordan broj polumaratonaca i maratonaca, kao i onih koji će trčati Coca-Cola Trku zadovoljstva, a milioniti učesnik Beogradskog maratona će dobiti poseban trofej.

beogradmaraton

Beogradski maraton namijenjen je svim uzrastima kroz nekoliko trka: Dječji maraton, trka za najmlađe; Coca-Cola  Trka zadovoljstva, događaj sa najvećim brojem učesnika;  polumaraton i maraton, kao glavna trka manifestacije, namijenjena najspremnijim trkačima i prilagođena svjetskim standardima.

Ove godine će, u okviru trke zadovoljstva, biti organizovana i šetnja pasa, odnosno odgovornih vlasnika kućnih ljubimaca.

Nedelja pred Beogradski maraton rezervisana je za edukativni program u Domu omladine Beograda, u formi otvorenih stručnih tribina, klinika i konsultacija sa iskusnim trkačima, na kojima će budući učesnici Trke zadovoljstva, polumaratona i maratona moći da dobiju korisne savjete na planu ishrane, treninga, opreme,  kontrole i održavanja zdravstvenog stanja prije, za vreijme i nakon trke, psihološke pripreme za trku i izbora odgovarajuće taktike trčanja.

Za sve učesnike i goste Beogradskog maratona, tokom mjeseca aprila biće organizovan i brojni zabavni i atraktvni sadržaji koji će upotpuni takmičarski dio manifestacije.

Prošle godine Beogradski maraton je dobio sertifikat od EA (Evropska atletika) za kvalitet i bezbjednost u organizaciji događaja, a ove godine će biti podnijet zahtjev za dobijanje „pet zvjezdica“ što je najviši status u evropskoj atletici.

/ Sažetak