G Master – novi brend Sony izmjenjivih objektiva
Datum objave: 12. 02. 2016 - 15:57

G Master – novi brend Sony izmjenjivih objektiva

Kompanija Sony predstavila je vodeću seriju objektiva G Master koji donose jedinstveni spoj visoke rezolucije i prelijepog bokeh efekta. Nove E-mount objektive punog formata (SEL2470GM, SEL85F14GM i SEL70200GM) odlikuju optički elementi inovativne tehnologije, dizajna i kalibracije, a mogu se koristiti u različitim vremenskim uslovima, ali i okruženjima, zahvaljujući otpornosti na prašinu i vlagu.

„Novi brend G Master je najimpresivnija serija objektiva koju je kompanija Sony ikada predstavila na tržištu, nastala u skladu sa našim predviđanjima trendova u digitalnom snimanju. Uvjereni smo da će uspjeti da inspiriše i oduševi fotografe i snimatelje i narednih godina“, izjavio je Josuke Aoki, potpredsjednik sektora za digitalno snimanje u kompaniji Sony Europe.

soniobjektiv2

Standardni zum objektiv SEL2470GM (FE 24-70mm F2.8 GM) karakterišu odlične optičke performanse za fotografisanje portreta i nezaboravnih trenutaka sa putovanja, važnih događaja ili svakodnevnih dešavanja. Novi model posjeduje tri asferična elementa, uključujući tek razvijeni, izuzetno precizan XA (ekstremno asferičan) element koji ispravlja aberacije i pruža visoku rezoluciju u cijelom opsegu zuma i otvora blende, kao i od ugla do ugla. ED (ekstra niska disperzija) i Super ED stakleni elementi uklanjaju hromatsku aberaciju istovremeno uvećavajući rezoluciju i bokeh efekat, bez neprirodnih boja.

Kako bi se obezbijedila kompatibilnost objektiva sa drugim fotoaparatima, potencijalno je potrebno ažuriranje softvera. Za više informacija, posetite sajt  www.esupport.sony.com.

/ Sažetak