Popularni pjevač Dženan Lončarević  u Sarajevu će upriličit  promociju svog novog petog albuma “Dva su koraka
Datum objave: 23. 12. 2015 - 16:39

Popularni pjevač Dženan Lončarević u Sarajevu će upriličit promociju svog novog petog albuma “Dva su koraka"

Popularni pjevač Dženan Lončarević u ponedjeljak 28. decembra sa početkom u 14 sati u Coloseum Club u Sarajevu upriličit će promociju svog novog petog albuma “Dva su koraka”.

Novi muzički materijal ima 17 pjesama, a zanimljivo je da je Lončarević za njih čak 16 snimio spotove, koji se također mogu pogledati na DVD-u koji se kao poklon dobije prilikom kupovine novog albuma. Spot za pjesmu „Bezgrešna“, koja jedina nije ekranizirana, snimit će naknadno, a fanovi će ga moći pogledati na kanalu Youtube.

Autori pjesama na albumu su Željko Vasić, Dragan Brajević Braja, Bojan Vasić, Jelena Trifunović i Mlađan Dinkić, a producirao ga je Saša Milošević.

Lončarević, jedan od najpopularnijih pop pjevača u regionu, iza sebe ima još četiri albuma. Godine 2007. snimio je svoj prvi materijal „Nikome ni reč“, 2009. godine „Dobro je to“, “Zdravo dušo”  2011. i “No. 4” 2013. godine, sva četiri u izdanju CITY recordsa.

U karijeri bilježi veliki broj nastupa i koncerata, a nedavno je imao izuzetno uspješnu zajedničku turneju sa Halidom Bešlićem i Mladenom Vojičićem Tifom.

/ Sažetak