Dino Merlin i Hotel Nacional sutra stižu u Cirih
Datum objave: 12. 12. 2015 - 15:24

Dino Merlin i Hotel Nacional sutra stižu u Cirih

Nakon velikog koncerta u kultnoj dvorani Zenith u Minhenu prošlog mjeseca, Dino Merlin će sutra (subota, 12. decembar) održati koncert u gradskoj dvorani Stadthalle u Dietikonu u okolini Ciriha, u sklopu svjetske turneje Hotel Nacional. 

Dino i ekipa će koncertima u Cirihu i Leverkusenu 19. decembar. okončati ovogodišnju etapu svjetske turneje Hotel Nacional te su već za sljedeću godinu najavili “velike koncerte na velikim terenima” od kojih je za sada potvrđen koncert u Celju (Slovenija) 27. februara 2016, a za koji se ulaznice već mogu nabaviti na Eventim mreži.

Posljednji put da je Dino nastupao u Cirihu bilo je prije nešto manje od godinu dana kada je dvorana Stadthalle rasprodata sedmicu prije koncerta, a da ga je publika od tada ostala željna svjedoči i ovaj put iskazano ogromno interesovanje za sutrašnji koncert u Dietikonu. Organizatori koncerta mole da, zbog velikog broja očekivanih posjetilaca, svi koji su nabavili ulaznice za koncert krenu ranije kako bi se izbjegle gužve na ulazima pred planirani početak koncerta.

Podsjećamo, Dino Merlin je ove godine nastupao u Ljubljani (arena Stožice), Skoplju (dvorana Boris Trajkovski), Splitu (Spaladium Arena), Linzu (Tips Arena), Beogradu (Kombank Arena, 24. i 25.10) i ne zaboravimo sarajevski koncert 25.7.2015. na stadionu Koševo pred više od 70.000 ljudi. Čarobnjak iz Sarajeva će posljednjim koncertima u 2015. godini zaokružiti jednu od najuspješnijih godina u svojoj koncertnoj karijeri - godinu u kojoj su oboreni regionalni rekordi posjećenosti u najvećim regionalnim arenama od Beča do Skoplja.

AVAZ

/ Sažetak