Predstavljamo #ImamoProblem4: King Mire na jednoj traci okuplja 13 repera (VIDEO)
Autor: Ahmed Novalić
Datum objave: 09. 12. 2015 - 17:02

Predstavljamo #ImamoProblem4: King Mire na jednoj traci okuplja 13 repera (VIDEO)

Nakon dugog iščekivanja i pripremanja, objavljen je i četvrti dio #ImamoProblem.

Naime, radi se o projektu kojeg je pokrenuo i organizovao producent i izvođač King Mire kojem je na početku bio cilj da okupi par ljudi na beatu koji je on radio. Tako je nastao #ImamoProblem: https://www.youtube.com/watch?v=1E5jv_0lnfQ (#ImamoProblem - Prvi dio)

Na prvom okupljanju grupu su činili najpoznatiji reperi sa prostora Balkana iz FMJAM ekipe, te neki mlađi izvođači: Edo Maajka, Frenkie, Brčkobeatz i Stay Positive. Reakcije nakon prvog objavljenog dijela su bile i više nego pozitivne, a pjesma je na kanalu FMJAM-a skupila skoro 350.000 pregleda.

Nakon velikog interesovanja za pjesmu, projekt je nastavljen sa idejom da se na istom instrumentalu okupe mlađi, manje poznati ili oni MC-ijevi koji nisu dugo snimali. Baš ovako se izrodio #ImamoProblem2 na kojem su svoj trag ostavili Kontra, Shtuka, Sassja, HZA, Sterma i Provincija: https://www.youtube.com/watch?v=tr_VWATdNZ0 (#ImamoProblem2).

Problemi su se nastavljali i dalje. King Mire je na Sound Cloud postavio beat za free download na koji su MC-jevi izvodili svoje versove, a on je birao one najbolje za iduće dijelove. 

Treći dio već popularne pjesme nije završen, ali četvrti koji vam danas predstavljamo je spreman za publiku. Ovoga puta na traci su: Era, Rens, Elko, Sto Posto, Scena, Arhetip, Cap One, Kedzi OG, Skankdafaka, D.R., Zima, Style Blentavi & Yenni.

Poslušajte pjesmu i pogledajte spot: https://www.youtube.com/watch?v=3O7pXiAKXss

BrzeVijesti.ba

 

/ Sažetak