PJEVAČ KOGA SU SVI VOLJELI Poslušajte tek objavljenu pjesmu pokojnog Tošeta Proeskog (VIDEO)
Datum objave: 01. 12. 2015 - 16:59

PJEVAČ KOGA SU SVI VOLJELI Poslušajte tek objavljenu pjesmu pokojnog Tošeta Proeskog (VIDEO)

Hrvatski nedeljni Jutarnji ekskluzivno je omogućio preslušavanje nove pjesme pokojnog Toše Proeskog „If You Wanna Leave Me“ koja je ujedno najavni singl njegovog predstojećeg albuma, čijem su tajnom preslušavanju u jednom zagrebačkom muzičkom studiju prisustvovali kao jedini medij. 

Uski krug ljudi koji su se sastali da odaberu muzičke brojeve predvodio je čuveni britanski producent Andy Wright koji je producirao sve Tošine pjesme na engleskom, iz Makedonije su stigli predsjednik Međunarodne Fondacije Toše Proeski, Slaven Risteski i Sašo Mitkov, menadžer njegove matične izdavačke kuće Award, a našla se tu i vlasnica zagrebačke muzičke Agencije Oziris Petra Crnetić, u čijem je studiju nastradali pjevač snimio svoje brojne hitove. Ona je ujedno i autorka teksta naslovne pjesme albuma, koja će se zvati „Secret Place“.

Na predstojećem albumu našle su se i pjesme „Light The Flame“, nježna „Where Do I Belong“, dva instrumentala poznatih Tošinih hitova u unplugged i električnoj verziji, a dok se još pregovara o preostalima, kako zvuči Tošina „Ako me ostaviš“ na engleskom.

Todor Toše Proeski (1981.) bio je jedan od najboljih makedonskih pjevača pop muzike i velika zvijezda u cijelom regionu Jugoistočne Evrope.

Poginuo je u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra u 6:25 h u 26. godini života, kad se njegovo vozilo sudarilo sa kamionom na autoputu Lipovac-Zagreb kod Nove Gradiške.

Toše je, u snu, poginuo na licu mjesta, nalazeći se na mjestu suvozača.  

Toše Proeski je prebačen u Makedoniju gdje je dan poslije toga uz sve vojne i državne počasti sahranjen u svome rodnom gradu Kruševu.

Makedonska vlada je pri tome proglasila 17.10. praznikom za dan žalosti Tošeta Proeskog.


Poslušajte pjesmu „If You Wanna Leave Me“: https://www.youtube.com/watch?v=SNiWI4Pce4s

AVAZ

/ Sažetak