Neće doći do ukidanja reality showa
Datum objave: 19. 11. 2015 - 18:53

Neće doći do ukidanja reality showa "Farma", ali je pronađeno drugo rješenje

Radio difuzna agencija (RDA) nije usvojila zahtjev za zabranu emitovanja rijalitija Farma koje mu je podnijelo Osnovno tužulaštvo u Mladenovcu, ali je najavilo obavezujuće uputstvo prema kome će rijalitiji, najavjerovatnije već od iduće sedmice, moći da se emituju samo poslije 23 sata.

"Nismo usvojili zahtjev tužioca, jer se pozvao na stari zakon koji više ne važi, ali smo danas izdali preporuku emiterima da rijalitije emituju posle 23 časa", rekao je Tanjugu član RDA Goran Karadžić.

Prema njegovim riječima, RDA će sutra podnijeti Ministarstvu kulture i informisanja, radi saglasnosti, tekst obavezujućeg Uputstva prema kome emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe poslije 23 časa.

Karadžić očekuje da bi Uputstvo moglo da krene u primjenu već sredinom iduće sedmice.

"Na taj način spasićemo ranjivu grupu, a to su djeca i maloletnici jer će ti programi nositi oznaku 18, odnosno biće preporučeno da ih gledaju samo punoljetni", rekao je Karadžić.

On je ukazao da je takva odluka donijeta jer emiteri do sada nisu na pravi način odgovarali na opomene i preporuke RDA da svoje rijalitije prilagode uzrastu od 12 godina.

Javni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mladenovcu podneo je RDA zahtjev za zabranu emitovanja Farme, jer se taj rijaliti snima na području mladenovačkog tužilaštva, a u toku rijalitija bilo je više incidenata.

Mediji su prenijeli da je protiv jednog od učesnika Farme, Kristijana Golubovića, podnijeta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja u toku realizacije tog programa.

Tanjug

/ Sažetak