NLB Banka obilježila Svjetski dan štednje
Datum objave: 02. 11. 2015 - 11:56

NLB Banka obilježila Svjetski dan štednje

NLB Banka je na prigodan način obilježila Svjetski dan štednje organizirajući prezentacije za djecu iz vrtića i osnovnih škola koja su taj dan posjetila banku.

- Svjetski dan štednje je dan kada želimo podsjetiti koliko je važno imati finansijsku sigurnost u vidu ušteđevine i koliko je važno štedjeti za postavljene ciljeve. Raste svijest građana o značaju štednje, što pokazuju povećani rezultati rasta štednje u NLB Banci koja je svake godine značajno veća u odnosu na prethodnu godinu - izjavila je Lidija Žigić, izvršna direktorica NLB Banke.

 NLB Banka nastoji utjecati na štedne navike klijenata i upoznati ih o mogućnosti da redovnim mjesečnim uplatama, bez većih odricanja, uz izuzetno povoljne uslove oročenja i stimulativnu kamatnu stopu, mogu postići određene finansijske ciljeve, a svojoj djeci osigurati budućnost kakvu zaslužuju.

NLB Banka je jedna od vodećih finansijskih institucija u Federaciji BiH. Kontinuitet bankarstva dug više od deset decenija, stabilnost Banke, veoma raznovrstan asortiman štednih proizvoda, kao i konkurentne kamatne stope,  samo su neki od razloga za štednju u NLB Banci. Također, Banka je i članica Agencije za osiguranje depozita, što dodatno garantuje sigurnost štednje u NLB Banci, saopćeno je danas iz te banke. 

/ Sažetak