Adnan Hamidović Frenkie objavljuje novi album idućeg mjeseca
Datum objave: 09. 10. 2015 - 11:39

Adnan Hamidović Frenkie objavljuje novi album idućeg mjeseca

Za Dnevni Avaz govorio je Adnan Hamidović Frenkie, popularni hip hoper koji je najavio novi album i govorio o nastupima i kolegama.

Novi album

Skoro cijeli novi album sam radio sa Billainom. Ako sve bude kako treba, planiram novi album objaviti već naredni mjesec. Uz nove pjesme paralelno radim i na dva videospota, koja ćemo također uskoro predstaviti publici. Tačnije, prvi spot će biti objavljen 26. oktobra, a drugi odmah u novembru - kazao je Frenkie.

S obzirom na nove prioritete i obaveze koje ima otkako je postao otac, popularni hip-hoper ističe da je teško pronaći vremena za muziku.

Moram priznati da sam dugo radio na novom materijalu, jer je zahtjevno uskladiti sve obaveze. Potreban mi je mir, da budem sam, da mi trenutak odgovara, tako da sam više od godinu radio na tekstovima, pisao, dorađivao, snimao, ispravljao... - govori energični Tuzlak.

Kritička nota Iako su njegove posljednje pjesme poznate po izrazito kritičkoj noti i odnosu prema cjelokupnoj društvenoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ovaj put, otkriva Frenkie, to ipak neće biti tako.

- Mogu reći da sam se kao reprezent vratio korijenima hip-hopa, nisam se toliko bavio socijalnim temama, ima dosta klasičnih hip-hop tema i u tom smjeru ide cijeli album - kazao je Frenkie te dodao da ima nekoliko opcija kako će se album zvati, ali da će to odlučiti kad sve finaliziraju.

Kontra i DJ Soul kao podrška

Na Frenkiejeve pjesme publika u inozemstvu, ističe, reagira dobro. 

- Sa mnom kao podrška u Švicarsku idu Kontra i DJ Soul, tako da ne sumnjam da ćemo se dobro provesti. Sviramo u jednom manjem mjestu koje se zove Roršah, prvi put smo tu iako smo ranije nekoliko puta svirali u Švicarskoj - kazao je bh. muzičar.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/199091/adnan-hamidovic-frenkie-novi-album-stize-u-novembru#sthash.89IvhBlQ.dpuf

/ Sažetak