Ovi glumci su odbili životne uloge i od drugih napravili mega zvijezde
Autor: Blic.rs
Datum objave: 14. 01. 2014 - 11:49

Ovi glumci su odbili životne uloge i od drugih napravili mega zvijezde

Glumce i glumice pamtimo po njihovim ulogama. Neke su bile toliko upečatljive da će teško tokom ostatka karijere uspjeti da iz tih likova “izađu”. Ono što je interesantno, a što baš i nije poznato javnosti je da su neke od tih ključnih uloga prvobitno bile ponuđene nekim drugim glumcima, odnosno glumicama. Mi vam predstavljamo neke od njih.

1.  Sarah Jessica Parker i Dejna Dilejni

danadelanysarahjessicaparkerf

 

Glumicu ćemo sigurno pamtiti po ulozi Carrie Bradshaw, koju je ostvarila u seriji “Seks i grad”. Ta uloga prvobitno je bila ponuđena “očajnoj domaćici” Dani Delejni.

2. Katie Holmes - Sarah Michelle Gellar

katieholmessarahmichellegellarf

Da li biste mogli glumicu Katie Holmes da zamislite kao “ubicu vampira”. Vjerovatno zbog toga što je vaš odgovor ne - ovo i nije bila uloga za nju. Katie se ipak odlučila da završi srednju školu, a Buffy je postala Sarah Michelle Gellar.

3. Molly Ringwald - Julia Roberts

mollyringwaldjuliarobertsf

“Zgodna žena” prvobitno je trebalo da bude Molly, ali na, vjerovatno našu sreću, ona je to odbila. Jer, kako bismo inače danas zvali šarmantnu Juliju Roberts, nego “pretty woman”.

4. Thomas Jane - Jon Hamm

422292thomasjanejonhammf

Thomas Jane bio je na vrhu liste za ulogu u tv seriji “Mad man”, ali je šarmantnog Dona Drapera ipak dobio da igra neko ko je u startu bio pri dnu te liste. Riječ je o Jonu Hammu.

5. Sandra Bernhard - Cynthia Nixon

422290sandrabernhardcynthianixonf

Glumica Sandra Bernard nije željela da igra Mirandu u seriji “Seks i grad” jer joj je scenario, kako je priznala, zvučao užasno! Miranda je bez problema postala Cynthia Nixon i ne znamo kako bismo sada bez nje...

6.  Ed O’Neill i Craig T. Nelson

422279craigtf

Craig T. Nelson nije želio da mu Sofija Vergara bude supruga. Tu ulogu je svjesno ispustio, ali ju je zato svojeručki prihvatio Ed O’ Neill, u sitkomu “Modern Family”

7. Gillian Anderson - Elizabeth McGovern

422284gillianandersonelizabethmcgovernf

Gillian Anderson je odbila ulogu u britanskoj seriji “Downtown Abbey” i nama se čini da je ta njena odluka bila skroz ok. To joj je dalo prostora za neke druge uloge, a nama sasvim odgovara da kao Coru, kontesu Grentam, gledamo Elizabeth McGovern.

8. Bridget Fonda - Calista Flockhart

422277bridgetfondacalistaflockhartf

Jedna je Ally McBeal. A to je simpatična Calista Flockhart. Malo se zna da je uloga advokatice prvobitno bila ponuđena glumici Bridget Fondi, koja je u nekoliko navrata priznala da je odluka da odbije tu ulogu sa njene strane bila prilično smjela.

9. Mel Gibson- Russell Crowe

422289russellcrowef

Mel Gibson je “pobjesneli Max”, a Russell Crowe je “gladijator”. Neka tako i ostane, iako je uloga Maximusa prvobitno bila ponuđena Melu.

10. Emily Browning - Kristen Stewart

422276beta4d33694cf

Možda se ljubav između glumice Kristen Stewart i njenog kolege Roberta Pattinsona nikada i ne bi rodila, da je ulogu, Belle u filmu “Sumrak saga” prihvatila Emily Browning, kako je prvobitno i bilo planirano.

11. Scarlett Johannson i Emily Blunt

422291scarlettjohanssonf

Muški dio populacije umalo da se onesvestio kada je Scarlett Johannson riješila da uvuče svoje tijelo u kostim “Crne udovice” u drugom dijelu filma “Iron Man”. Ali, malo je falilo da tu gledamo britansku glumicu Emily Blunt, kako je i bilo planirano.

12. Matthew Broderick - Bryan Cranston

422275af

Matthew Brodericku je bila ponuđena uloga Waltera Whitea u AMC hit drami ”Breaking Bad”. Ali, pošto ju je odbio producenti su nastavili da tragaju za novim rješenjem i pronašli ga u Bryanu Cranstonu koga je ova uloga učinila zvijezdom.

13. Keanu Reeves - Charlie Sheen

422278charliesheencopyf

Prvobitno je uloga Chrisa u ostvarenju “Platoon”, trebalo da pripadne Keanu Reevesu, ali ju je on odbio zbog toga što obiluje nasiljem. Ponuda je otišla u ruke Charliea Sheena, koji se na audiciji za film, prvi put pojavio 1984. godine kada mu je bilo samo 17, da bi se vratio, dvije godine kasnije, pročitao je ponovo i prihvatio.

14. Will Smith - Keanu Reeves

keanureevesf

Sada nam izgleda potpuno nevjerovatno da kao Nea iz “Matrixa” zamislimo bilo koga drugog, osim Keanu Reevesa. Ali, vjerovali ili ne, Neo je prvobitno trebalo da bude Will Smith, koji je ulogu odbio jer je smatrao da nije kao glumac dovoljno “pametan” da iznesu tu zahtevnu rolu.

15. Pamela Anderson - Gillian Anderson

gillianandersonpamf

Pamela je Pamela Anderson, a Gillian je Gillian Anderson. Vjerovali ili ne Pamela je trebalo da igra Dejnu Skali u seriji “Dosije X”, umjesto Gilijan.

18. Dustin Hoffman i Robert Redford

422281dustinhoffmanf

Film “Diplomac” pamtimo i po ulozi koju je u njemu ostavrio Dustin Hoffman. Bilo je riječi da ona pripadne Robertu Redfordu, ali je reditelj shvatio da on nikada ne bi mogao da igra “luzera”.

19. Andrew Garfield i Freddie Prinze Jr

422282freddieprinzef

Prvobitno je Freddie Prinze Jr trebalo da bude Spiderman u istoimenom filmu, ali je “izgubio” od Tobey Maguirea. Nakon što je snimio tri nastavka Tobeya će zamijeniti Andrew Garfield. 
 

 

/ Sažetak