Najpoznatiji BH producent Billain objavio novi EP
Datum objave: 15. 09. 2015 - 21:31

Najpoznatiji BH producent Billain objavio novi EP

Adis Kutkut, poznatiji kao Billain, jedan od najkvalitetnijih producenata iz Bosne i Hercegovine je objavio novi EP pod nazivom "Colonize".

Billain je poznat po svojim ubitačnim matricama i beatovima koje je radio i za najpoznatije hip hop izvođače u BIH (Edo Maajka i Frenkie), te svojoj karijeri u cijeloj Evropi i radu na nekim velikim projektima. 

Na Beatport drum and bass top listi "Colonize" je već zauzeo drugo mjesto.

"Nakon Colossusa koji broji na stotine hiljada preslušavanja na prestižnom UKF i nekoliko platformi, bio sam ohrabren da nastavim sagu naučne fantastike kojoj su vrata otvorili vlasnici izdavačke kuće Eatbrain. Pored toga moj prijatelj i crtač sci-fi saga, Enis Čišić, me je ohrabrio da nakon što sam napisao tri poglavlja priče koja prati Colossus, trebam nastaviti. Sada već kroz Colonize EP na Eatbrainu kreiram cijeli univerzum, sa likovima, planetama i njihovim pričama, a Enis je doprinio da nam sinestezija klikne, čak kroz animirani trailer za koju ljudi žele da vide nastavak pa makar i comic. Kroz kontroverzu eksperimentalnih traka do superbrzih, Colonize EP je nakon dan već na drugom mjestu najprodavanijeg izdanja poslije Noisie. Trud se apsolutno isplatio", kazao je Billain.

https://pro.beatport.com/release/colonize-ep/1589845 (Cijeli EP)

/ Sažetak