Šerbedžija: Charlize Theron obožava moju jagnjetinu Rade Šerbedžija u razgovoru za InMagazin
Datum objave: 13. 01. 2014 - 20:24

Šerbedžija: Charlize Theron obožava moju jagnjetinu

Rade Šerbeždžija je u hrvatskom InMagazinu govorio o filmu "Legenda o Herkulu", holivudskim glumicama koje su ga brzo zavoljele, te planovima za nove filmove. Prenosimo vam dio intervjua.

Redatelj hita 'Umri muški 2' Renny Harlin režirao je i film 'Legenda o Herkulu' u kojem učitelja slavnog mitskog junaka glumi Rade Šerbedžija. Glumac vjeruje kako će film, iako nije dobio dobre kritike, naći put do ciljane publike. Na snimanju se ipak jako namučio.

„Bilo je katastrofalno. Morali su mi lijepiti bradu na moju, a s obzirom da je film snimam u šestom mjesecu bilo je jako vruće, umirao sam sa onom bradom. Čak dva sata je trebalo da je stave, a nakon snimanja sat i po da je skinu“, rekao je Šerbedžija.

Ove godine na Brijunima spremaju i dvije nove predstave. Hoće li doći neko od svjetskih zvijezda još ne zna, no dolazak Angeline Jolie još je uvijek u kolektivnom sjećanju. Rade za poznatu glumicu i dalje ima samo riječi hvale.

„Ona je hrabra. Njoj ne treba ta vrsta popularnosti kad je ona svemirski popularna, to je njezin odabir. Hrabrost je otići u Afganistan jer uvijek može zalutati metak ili bomba, ali ona ide dalje“, nahvalio je Šerbedžija slavnu glumicu.

Između ostalog Angelini se svidjela i naša hrana. No, Rade joj ipak nije imao priliku spremiti janjetinu, za koju nam kaže kako je njegov specijalitet, a koju je pripremao glumici Charlize Theron.

„Ona je obožavala janjetinu koju sam radio, moj me djed naučio. Mi ličani znamo kako se radi, nije to jednostavno - pripremiti vatru, naditi ga, vrtiti, odabrati moment kad ga zaliješ pivom, ostaviti da se ocijedi, ne dati nikome da ga dirne dok se ulje ne pretvori u loj“, objašnjava Rade.

Njegovim umijećem glumica je bila oduševljena. „Ona je uživala, nekoliko je puta jela kod nas janjetinu“, otkriva.

U Rijeci trenutno priprema predstavu na akademiji sa svojim studenticama na koje je, kaže, vrlo ponosan. Trebao bi snimati i film sa svojom kćeri Ninom, koja ne namjerava biti glumica, ali toj profesiji ipak ne može odoljeti.

„S Ninom ću raditi mali film u Rijeci s Ahmedom Imamovićem. On je tada napisao scenarij za film s Lucijom, no ona je suviše odrasla pa je došao na ideju: „ja sam čuo da imaš i drugu kćer koja glumi ponekad“, priča slavni glumac.

Rade planira i režirati film 'Oslobođenje Skopja' zajedno sa svojim sinom Danilom. Snimanje će početi već u junu u Makedoniji, a raditi sa sinom mu je izuzetno zadovoljstvo. Umjetnički i svjetonazorski slažu se odlično, ipak,kako Rade ističe, privatno baš i ne.

"Mi se poslovno razumijemo dosta, imamo sličan ukus, ali ne slažemo se u privatnom životu. Stalno mu pokušavam neke sitne slabosti ispravljati, glupo od mene zaista, ali eto...I onda se često svađamo", zaključuje Šerbedžija.

 

/ Sažetak