U Širokom Brijegu otvoren Mediteran Film Festival
Datum objave: 27. 08. 2015 - 10:22

U Širokom Brijegu otvoren Mediteran Film Festival

U srijedu navečer, u dvorani kina Borak, u Širokom Brijegu, otvoren je 16. Mediteran film festival (MFF).

Na svečanosti otvaranja, publika je premijerno pogledala kratki film 'The bridge' – 'Most', koji su u Širokom Brijegu snimili polaznici MFF-ove radionice, pod vodstvom Lucy Eagleson i Tylera Gundersona, zajedno s kolegama iz Amerike. 

U programu 'Domaćih autora' prikazani su dokumentarci 'Austro – Ugarske vojne utvrde u Mostaru' Ive Mikulića, dokumentarac Zdenka Jurilja 'Da capo' te nagrađivani film Ivana i Mirele Cigić 'Neukrotivi kardinal'. 

Program u konkurenciji otvorio je španjolski 'Kreator džungle', iz konkurencije dugometražnih ostvarenja, zatim su uslijedili filmovi iz programa kratkog dokumentarca, također španjolski filmovi, 'Tišina', 'Tri žene' i 'Igra skrivača'. 

Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazano 17 filmova u konkurenciji, deset animiranih ostvarenja s prijateljskog festivala NAFF te pet filmova iz programa 'Domaćih autora'. 

U sklopu festivala bit će upriličen i program 'Open air Cinema', u sklopu kojeg će na festivalskom trgu u središtu Širokog Brijega biti prikazana dva igrana filma. 

Ovogodišnje izdanje MFF donosi i suradnju s filmskom mrežom HBO, čiji je rezultat program Adria u sklopu kojeg će bit prikazana dva velika dokumentarna hita.

/ Sažetak