Gradonačelnik Galijašević danas potvrdio: Musa će dobiti stan koji izabere, Bihać plaća
Datum objave: 19. 08. 2015 - 12:39

Gradonačelnik Galijašević danas potvrdio: Musa će dobiti stan koji izabere, Bihać plaća

Evropski šampion, zvanično najbolji košarkaš Starog kontinenta do 16 godina i kapiten zlatne kadetske reprezentacije BiH Džanan Musa, sa svojim ocem Rusmirom, majkom Saudinom i bratom Dženisom, danas se sastao sa gradonačelnikom Bihaća Emdžad Galijašević, koji je potvrdio da će trofejnom igraču njegov rodni grad kupiti stan.

 Gradonačelnik je rekao mladom reprezentativcu da, bilo gdje u Bihaću, gdje su novo izgrađene zgrade, izabere sebi stan a da će ga Grad Bihać za njega otkupiti.

„Finale je bilo nezaboravno i zaista svi smo bili 'na iglama' tokom cijele utakmice, ali naši momci predvođeni Džananom pokazali su sav svoj talent i kako se bori za državu BiH. Čestitam porodici Musa, ali i njegovom prvom treneru Edisu Subašiću koji je prepoznao Džananov talenat. Džananov uspjeh grad Bihać nagraditi će kupovinom stana i to je najmanje što smo mogli uraditi za našeg evropskog prvaka“,  izjavio je gradonačelnik Galijašević nakon prijema kojeg je napravio za porodicu Musa.

Premijer Unsko-sanskog kantona Izudin Saračević također je čestitao Dženanu i porodici Musa, te je obećao da će Kanton stan opremiti sa namještajem. 

/ Sažetak