Džumhur, Tuka i Teletović se družili s građanima Sarajeva
Datum objave: 13. 08. 2015 - 21:32

Džumhur, Tuka i Teletović se družili s građanima Sarajeva

 

Vrhunski bosanskohercegovački sportisti, teniser Damir Džumhur, atletičar Amel Tuka i košarkaš Mirza Teletović družili su se danas sa stanovnicima Sarajeva u okviru početka finalnog takmičenja Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih već petu godinu su održane u gradovima diljem Bosne i hercegovine, a finalno takmičenje se tradicionalno održava u glavnom gradu BiH.

Druženje s građanima inicirao je najbolji bh. teniser Damir Džumhur, koji je naglasio da je cilj manifestacije približiti sport mladoj generaciji i pokazati da je napornim radom moguće ostvariti vrhunske sportske rezultate.

- Cilj ovog druženja je da približimo sport građanima BiH i da najmlađima pokažemo da i oni mogu uspjeti u sportu. Mi smo radom i trudom postigli velike rezultate, a ja sam siguran da talenata ima u cijeloj BiH, te da i oni uz rad i trud mogu napraviti velike stvari i vrhunske rezultate - izjavio je Džumhur. 

Bh. atletičar Amel Tuka ostvario je najbolji ovosezonski rezultat u trčanju na 800 metara. Tuku očekuje nastup na svjetskom prvenstvu u Pekingu, a javnost u BiH od njega očekuje da se vrati s medaljom. Iako se priprema za veliko takmičenje, uspio je izdvojiti vrijeme za današnju manifestaciju i druženje s mališanima. 

- Manifestacije koje promovišu sport bi trebalo organizovati u svim bh. gradovima. Uvijek ću podržavati događaje koji promovišu sport među bh. mališanima. Želimo im pokazati da je i u BiH uz veliki trud i rad moguće postati vrhunski sportista - rekao je Tuka. 

Dodao je da će mu glavni cilj na svjetskom prvenstvu u Pekingu biti ulazak u finale.


tukaaa
- Neće biti lako, ali ja ću u svakom slučaju dati sve od sebe da na najbolji mogući način predstavim Bosnu i Hercegovinu - zaključio je atletičar.

Bh. sportisti su se družili sa gostima, slučajnim prolaznicima i djecom sa posebnim potrebama igrajući tenis, košarku i igru ''između dvije vatre'', dok su neki imali priliku da trče sa Amelom Tukom.

/ Sažetak