Skandal sa Blatterom na presici Letili dolari oko Blattera
Datum objave: 20. 07. 2015 - 16:32

Skandal sa Blatterom na presici

Prije njegove pressice u prostore FIFA-e ušao je komičar Simon Brodkin koji je Blattera zasuo novčanicama, aludirajući na korupciju u vrhu svjetske nogometne federacije.

"Gdje mi je osiguranje!?", vikao je Blatter kojeg je šala dobro uplašila te je nakon "kupanja u lovi" ljut napustio pressicu.

"Dame i gospodo, moramo prvo počistiti ovdje. Ovo nema veze s nogometom. Vraćam se brzo", rekao je Blatter i napustio prostoriju.

Podsjetimo, ovog proljeća FBI je u globalnoj akciji razotkrio korumpirane čelnike FIFA-e koji su završili u pritvoru ili su za njima objavljene međunarodne tjeralice zbog davanja mita, utaje poreza i drugih kaznenih djela. Samo nekoliko dana nakon velikog skandala Blatter je osvojio novi mandat, ali je pod pritiskom oporbe i istražitelja najavio odlazak s čela svjetskog nogometa. Ipak, još uvijek je tu.

Novi izbori u FIFA-i 26. veljače: Platini jedan od favorita

Najvažnija današnja odluka FIFA-e je datum novih izbora, novi predsjednik FIFA-e birat će se 26. veljače 2016. godine.

Iako se očekivalo da izbori budu u prosincu, Blatter će na čelu FIFA-e ostati skoro devet mjeseci nakon svog "oproštajnog govora" 2. lipnja ove godine.

U svibnju je jordanski princ Ali bin al-Hussein izazvao Blattera i izborio drugi krug izbora, ali nije imao dovoljno glasova za rušenje aktualnog predsjednika te mu je prepustio pobjedu. Princ Ali bin al-Hussein je prije nekoliko dana zatražio Blatterov hitan odlazak kako bi novo privremeno vodstvo što prije započelo s reformama.

Jedan od favorita za sljedeće izbore je i čelnik UEFA-e Michel Platini. 

 
 
/ Sažetak