Davor Šuker: Braća Mamić i Vrbanović su nedužni
Autor: Fena
Datum objave: 07. 07. 2015 - 17:13

Davor Šuker: Braća Mamić i Vrbanović su nedužni

Hrvatski nogometni savez radi normalno, a braća Mamić i Damir Vrbanović su nedužni dok se ne dokaže suprotno, poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker nakon današnje sjednice Izvršnog odbora HNS-a. 

Šuker je na konferenciji za novinare na kojoj se već dugo nije vidjela takva gužva, poručio kako je na sjednici IO vladalo veliko jedinstvo, a donijeto je niz važnih zaključaka. 

"Na sjednici je vladalo veliko jedinstvo Izvršnog odbora. Razgovarali smo o puno tema, a najvažniji zaključak je da su Zdravko Mamić i Damir Vrbanović, te Zoran Mamić nevini dok se ne dokaže suprotno. Čekat ćemo sudski rasplet," kazao je Šuker dodavši kako nema potrebe obavještavati UEFA-u o uhićenjima. 

Predsjednik HNS-a se osvrnuo i na nedavne događaje iz Splita kao i činjenicu da policija još nije pronašla počinitelja koji je na travnjak poljudskog stadiona ucrtao kukasti križ. 

"Želim vjerovati da je sve slučajno, međutim kad trebamo prokazati Hrvatsku u europskim vodama tu smo prvi. Tko može opravdati sve napisano o kladioničarskoj mafiji koja je bila predmet bochumskog suda 2009. Za mene je taj slučaj gotov. Ne znam kome je u interesu da se piše o predmetu koji je iz 2009. godine. Na zadnjem Izvršnom odboru UEFA-e sam dobio toliko pozdrava i podrške. Zar 35 glasova s posljednjeg UEFA-inog Kongresa ništa ne vrijedi?", kazao je prvi čovjek hrvatskog nogometa. 

Šuker je istaknuo kako hrvatski nogomet nije samo Prva liga i Zdravko Mamić. 

"HNS je ogromna baza i HNS će uvijek pomagati svoju bazu, a ja sam ponosan na hrvatski nogomet i rast naših koeficijenata", kazao je, dodavši kako je HNS u posljednje četiri godine klubovima i Županijskim nogometnim savezima pomogao s više od 26 milijuna kuna, a prošlu godinu je HNS završio s više od 19 milijuna kuna plusa. 

Predsjednik HNS-a je dodao kako je trebao otputovati u Kanadu na finale svjetskog prvenstva nogometašica, ali je na koncu ipak odustao. 

"Da sam otišao na finale pisali bi da sam pobjegao", rekao je predsjednik HNS-a. 

Nakon završetka IO-a HNS je objavio priopćenje u kojem se navodi kako "HNS vjeruje u nedužnost visokih dužnosnika Saveza i trenera Dinama Zorana Mamića." 

"Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza zauzeo je sljedeći stav prema pokrenutom istražnom postupku koji tereti, između ostalih, prvog dopredsjednika HNS-a Zdravka Mamića te izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića. Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u ovakvim procesima, na što poziva i medije i javnost u ovom, kao i u svim drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije. Također, Izvršni odbor HNS-a vjeruje u nedužnost spomenutih visokih dužnosnika Saveza, kao i trenera GNK Dinamo Zorana Mamića. Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti događanja vezana za istragu", objavio je HNS nakon sjednice Izvršnog odbora. 

/ Sažetak