Video : Mehmed Baždarević kakvog ne poznajete - Suze nećete moći zaustaviti
Autor: Sabahudin Topalbećirević
Datum objave: 07. 07. 2015 - 20:07
Foto: Sabahudin Topalbećirević

Video : Mehmed Baždarević kakvog ne poznajete - Suze nećete moći zaustaviti

Mehmed Baždarević naša fudbalska legenda i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. Pamtimo ga kao jednog od najboljih fudbalera ove zemlje svih vremena, ali i kao i velikog čovjeka.

Dok sam boravio u Dohi i počeo snimanje filma "Meša"  došlo je do spontanih tri minuta koje su tako ostavile traga na meni iz prostog razloga što sam se još jednom uvjerio koliko naši ljudi koji žive i radi vani vole Bosnu i Hercegovinu, misle na nju, pjevaju o njoj.

Ovo su tri izuzetno emotivne 3 minute koja će meni poslužiti kao najljepši mogući motiv za film o "Meši". Nisam mislio snimati tu noć negdje oko 12h uveče. Meša je odjednom pustio instrumentalu od Željke Joksimovića i Halida koji pjevaju pjesmu o Miljacki. Kameru sam brzo uzeo  i na moje pitanje "kad si sam miliš malo na Bosnu"odgovorio je : I kad nisam sam mislim na Bosnu.. To su najljepše godine, nevine godine.

O Želji je rekao da su to bili najljepši trenuci u njegovom životu, Željo i reprezentacija su bili ljubav a sve ostalo posao.

U ovom dijelu se pojavljuje jedan mladi Makedonac, Boban koji je živio u Dohi i koji je imao restoran za ljude sa prostora bivše Jugoslavije.

On je volio Mešu i dao je kratak, iskren opis na iznenadno pitanje "Voli li Meša Sarajevo". Odgovor koji će vas rasplakati ali i konačno uvjeriti ko je Mehmed Baždarević. Mladi Makedonac će na žalost samo godinu dana kasnije umrijeti od infarkta ali ja ću ga pamtiti cijeli život.

Pogledajte ovaj video, za koji mislim da Meša još ne zna da je procurio..:)

 

https://www.youtube.com/watch?v=8BMzPUdqrwg&feature=youtu.be

 

/ Sažetak