Novak poslao dres djevojci na samrti i ispunio joj poslednju želju
Datum objave: 04. 07. 2015 - 13:00

Novak poslao dres djevojci na samrti i ispunio joj poslednju želju

Novak Đoković je ispunio želju mlade Japanke Tomoke Sumitanji, koja je oboljela od pancitopenije, neizlečivog imunološkog oboljenja. Tomokina posljednja želja je potpisan Novakov dres, a srpski teniser munjevito reagovao, javlja RTS.

Tomoka Sumitanji je 19-godišnja Japanka oboljela od raka krvi, leži u bolnici očekujući neizbežni kraj. Posljednja životna želja joj je bila da od Novaka Đokovića dobije dres na poklon.

Ambasada Srbije u japanskoj prijestonici uspjela je da ostvari kontakt sa saradnicima Novaka Đokovića i oni su joj saopštili da je naš najbolji teniser odvojio i potpisao dres za mladu Japanku, te da će joj taj dragocjeni suvenir biti poslat direktno.

 

Ta vijest već je stigla do Tomoke. Njen ujak Šigeki u razgovoru sa novinarom RTS-a izrazio je zahvalnost Novaku i njegovom timu, Ambasadi Srbije i našoj televiziji za pomoć.

"Tomoka se rasplakala kada sam joj saopštio tu vijest, a sa njom, zaplakali smo i ja i medicinske sestre. Svima nam se čini da joj se boja vratila u obraze. Rekla je da će se odsad boriti najviše što može da bi bar došla u stanje da može da prima posjete i lično se zahvali ljudima iz Srbije koji su joj pomogli", rekao je Šigeki Sumitanji.

/ Sažetak