Upoznajte idealnog Sony saputnika u novoj ljetnoj avanturi
Datum objave: 01. 07. 2015 - 20:20

Upoznajte idealnog Sony saputnika u novoj ljetnoj avanturi

Novi Sony DSC-HX90V fotoaparat postaće vaš vjerni partner na svakoj destinaciji, bilo da ste se ove sezone odlučili za razgledavanje znamenitosti svjetskih metropola ili za uživanje u morskim radostima. Ovaj model je najlakši kompaktni fotoaparat na svijetu u svojoj klasi i posebno je dizajniran da zadovolji nestrpljivog putnika u vama koji želi da zabilježi svaki trenutak sa nezaboravnog putovanja.

Sviđaju vam se ornamenti na prozorima zgrade? Vidite delfina na horizontu? Sa novim HX90V fotoaparatom ne postoji daljina koja će vas spriječiti da napravite impresivnu fotografiju! Zahvaljujući visoko kvalitetnom optičkom zumu od 30x sa lakoćom ćete „približiti” udaljene objekte i uslikati nevjerovatne detalje.

SonyHX90Vfotografija41

Bilo da idete na plažu, u razgledanje ili u restoran, model HX90V je toliko malen da staje u svačiji džep, pa čak i u najmanju žensku torbicu. Uprkos minijaturnim dimenzijama, visok kvalitet fotografija je zagarantovan korištenjem automatskih podešavanja, a također možete da oprobate svoje vještine i u manuelnom režimu. Ovaj model odlikuju nevjerovatno brz auto-fokus, stabilizacija po pet osa, kao i Optical SteadyShot stabilizacija, čime se eliminiše podrhtavanje fotoaparata pri zumiranju na velikoj razdaljini.

Igra djece na plaži i pravljenje kule u pijesku su trenuci koji se jednostavno moraju zabilježiti kamerom! Fotoaparat HX90V pružiće vam najdraže suvenire sa ljetovanja u obliku snimaka u HD rezoluciji sa zvukom visokog kvaliteta.

Jarka sunčeva svjetlost često može izazvati smetnje pri fotografisanju, ali ne i ukoliko vaš fotoaparat posjeduje elektronsko tražilo. Bilo da ste u Sahari ili na obali Egejskog mora, tražilo omogućava jasan pregled kadrova bez obzira na jačinu svjetlosti.

Pozdravite dan osmijehom i zabilježite jutarnji selfi uz model HX90V! Zahvaljujući rotirajućem LCD ekranu jasno možete vidjeti kako ćete izgledati na fotografijama. Ovaj fotoaparat omogućava da se odmah pohvalite prijateljima i postavite slike na društvene mreže uz pomoć brze Wi-Fi konekcije preko telefona ili tableta, a vašu tačnu lokaciju otkriće im ugrađena GPS tehnologija.

Vrijedne uspomene bi trebalo da budu sačuvane na sigurnom mestu, zato nemojte zaboraviti da sa sobom ponesete Sony memorijsku karticu brzih performansi. Sony SF-UX2 SD kartica će pružiti vrhunsku brzinu i podršku za HD fotografije i video snimke. Uz zaštitu od udaraca i otpornost na ekstremne promjene temperature, možete biti sigurni da su vaše uspomene na sigurnom gdje god da se nalazite.

 

 

/ Sažetak