Nakon novog ubistva u Sarajevu - Do kada ćemo trpiti teror, do kada ?
Autor: Orhan A
Datum objave: 10. 06. 2015 - 10:04

Nakon novog ubistva u Sarajevu - Do kada ćemo trpiti teror, do kada ?

Sarajevo zaista nije opasan grad, on je preopasan za njegove stanovnike. Još jedan život je izgubljen nakon brutalne vožnje u centru grada jednog od stotine razjarenih vozača koji već godinama terorišu stanovnike glavnog grada.

To traje, to se vidi svaki dan posebno vikendom. Strahuju svi koji se nađu na ulicama Sarajeva, dakle i u centru grada gdje se u normalnim gradovima to ne bi smjelo desiti a u Sarajevu se upravo u centru to najviše dešava.

Sječate li se Josipe Knežević koja je poginula u novembru prošle godine a iza sebe ostavila sedmero djece. Za mladim nastavnikom Zlatanom Handžićem i danas tuguju njegovi učenici.

Dok je čekao zeleno svjetlo na Skenderiji, u stravičnom naletu sa druge strane je ubijen od još jednog trkača na sarajevskim ulicama. Zaboravili smo i na mladu Havu Šljivić Dovadžija koja je poginula na pješačkom prelazu i iza sebe ostavila muža i dvoje malodobne djece. Djeca nam stradaju ako ne u saobraćajnim nesrećama onda na ulici od huligana ili u betonarama koje ostaju otvorene kao da se radi o igralištima.

Gradonačelniče Sarajeva, premijeru, policijo, pomozite ovom gradu da prestane sa ubijanjem naših i vaših građana

Gospodine Komšiću, lako se zvati gradonačelnikom jednog grada ali za taj grad sem vlastite promocije, uradite nešto. Gospodine Konakoviću, vrijeme je za obračun koji ste najavili, vjerujemo da to možete sprovesti u djelo.. Ili će ostati samo na obećanju ? Policija, koju neki hvale, neki ne, vrijeme je da se uozbiljite, da hapsite motoriste od 14 godina koji se vozikaju na motorima po gradu. Vrijeme je da sem golfova dvojki počnete kažnjavati i mamine i tatine sinove koji voze bijesna auta i siju strah po ulicama Sarajeva. Vratite dostojanstvo ovom gradu ukoliko vam je stalo do njega. Ako ne zbog Sarajeva a onda zbog mladih života koji nam jeftino odlaze.

 

/ Sažetak