Peking želi biti domaćin zimskih Olimpijskih igara  2022 godine
Datum objave: 09. 06. 2015 - 18:36

Peking želi biti domaćin zimskih Olimpijskih igara 2022 godine

U Olimpijskom muzeju u Lausanni, predsjednik KOK-a Liu Peng predstavio je razvoj zimskih sportova u Kini članovima Međunarodnog olimpijskog odbora (MOK). 

- Zimski sportovi imaju dugu povijest, veliku popularnost i svijetlu budućnost u Kini. Državne zimske igre se održavaju u Kini svake četiri godine, a 13. zimske igre bit će održane sljedeće godine - rekao je Liu. 

Liu je također naglasio članovima MOK-a da je Kina uspješno ugostila u dva navrata Azijske zimske igre, jednu zimsku Univerzijadu i mnoga međunarodna i kontinentalna takmičenja iz zimskih sportova u posljednjih nekoliko godina. 

Predsjednik KOK-a vjeruje da će Kina, koja je svjetska sila u ljetnim sportovima, također postati sportski div i u zimskim sportovima, kao što je i obećano u samoj kandidaturi Pekinga. 

Potpredsjednik MOK-a Yu Zaiqing, također potpredsjednik Komiteta za kandidaturu Pekinga za Olimpjske igre 2022. godine rekao je: 

- Zajedno s MOK-om, 2008. organizirali smo igre koje su promovirale olimpijske vrijednosti širom svijeta. Danas dajemo novo obećanje i stojimo pred vama s opredjeljenjem da ga ispunimo - kazao je Zaiqing

Pekingov konkurent za zimske igre 2022. godine je Almaty, glavni grad Kazahstana, a grad domaćin bit će izabran na sjednici MOK-a u Kuala Lumpuru 31. jula. Almaty je već imao svoju prezentaciju prije Pekinga. 

/ Sažetak