Zašto se ruši sjajna generacija rukometaša koju vodi Marković
Autor: S. T.
Datum objave: 05. 05. 2015 - 15:41

Zašto se ruši sjajna generacija rukometaša koju vodi Marković

Dragan Marković rođeni Banjalučanin, odveo je Bosnu i Hercegovinu na Svjetsko prvenstvo u Katar. Nakon svih velikih "trenerskih zvijezda" kojima je baraž bio najveći uspjeh, ovaj banjalučki šmeker, iskrenog srca je odveo reprezentaciju na najveću smotru a samo još jedna utakmica nas dijeli od odlaska i na Evropsko prvenstvo.

Da li to nekome smeta popularnost čovjeka koga podjednako uvažavaju i u Banja Luci i u Sarajevu ? Zašto, koji su to motivi da se ruši sportski san koji je ostvaren.

Lako je biti selektor iz Sarajeva ili negdje iz vana. Trebalo je barijere rušiti iz Banja Luke. 

Izgubilo se od Litvanije, nije možda trebali ali ovi igrači su svjesni da su i dobili taj meč da će susret u Zenici 11 juna odlučivati o plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Zašto se ruši teško izgrađena atmosfera ? Želi li to neko preko noći novog selektora zarad svojih interesa ?

Ko to želi uništiti generaciju koja plijeni zajedništvom kao nijedna do sada. Ivan Karačić, Mirsad Terzić, Dejan Malinović i drugovi su zajedno pustili suzu za Bosnom nakon poraza od Tunisa. Veća je suza Dejana Malinovića u tom momentu bila nego sto i jedna politička poruka ovdašnjih političara.

Jedna utakmica nas dijeli do plasmana na novo veliko takmičenje, jedna ?! Je li to dovoljno da se redovi stisnu i da se i zbog sebe i zbog ove države ovi momci ponovo plasiraju na tako jedno veliko takmičenje. 

Muhamed Toromanović je možda sve to učinio vruće glave, taj isti Marković mu je dao kapitensku traku, ne vjerujemo da ne bi ponovo porazgovarao sa njim. Ovdje su mnogo veći ciljevi nego pojedinačni incidenti.

Zato, okrenimo se Zenici, Areni koja će ponudi paklenu atmosferu i nadamo se novom velikom uspjehu ove generacije koju sa klupe vodi Banjalučanin Dragan Marković.

Čovjek čiji sinovi kucaju na vrata naših reprezentacija. Dane koji je već igrao za mladu selekciju kod Mrkonje i Andrej koji treba da zaigra za fudbalsku reprezentaciju. Banjalučani i Bosanci.

/ Sažetak