VIDEO:Teška nesreća češkog skijaša obilježila spust u Beaver Creeku
Autor: Večernji list
Datum objave: 08. 02. 2015 - 21:06
Foto: Večernji list

VIDEO:Teška nesreća češkog skijaša obilježila spust u Beaver Creeku

Češki skijaš Ondrej Bank tokom spustaškog dijela kombinacije na Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku doživio je težak pad i još uvijek se čekaju prve informacije o njegovom stanju. Tek se zna da je hitno prevezen u obližnju bolnicu, piše Večernji list.

Startao je 19. i cijeli dio duge i nimalo lake staze vozio sjajno, imao je samo 35 stotinki pred vodećim Kjetilom Jansrudom nakon trećeg prolaza i od cilja ga je dijelilo desetak sekundi.

No tad se dogodilo ono zbog čega su svi u publici prekrili lice, uz zastrašujuć pogled. Bank je izgubio kontrolu kod posljednjeg skoka i strmoglavio se na glavu, nekoliko puta okrenuo i proklizao kroz cilj pa mu se i računalo vrijeme kao da je završio utrku. Imao je dvije sekunde i 74 stotinke zaostatka na kraju te bi ušao u drugu vožnju da nije došlo do teške ozljede.

O kakvoj je sceni riječ jasno je već i po tome što režiser nije želio pustiti snimku trenutka nesreće. I sve to uslijedilo je svega dva dana nakon teške ozljede Bodea Millera, koja bi mu mogla značiti kraj karijere.

/ Sažetak