(FOTO)Građani Sarajeva u znak solidarnosti pale svijeće ispred francuske ambasade
Autor: AA
Datum objave: 07. 01. 2015 - 22:51
Foto: AA

(FOTO)Građani Sarajeva u znak solidarnosti pale svijeće ispred francuske ambasade

Građani bh. prijestolnice paljenjem svijeća ispred zgrade francuske ambasade odaju počast poginulima i osuđuju današnji teroristički napad na redakciju satiričnog časopisa Charlie Hebdo u Parizu, javlja Anadolu Agency (AA).

Francuske nacionalne zastave na jarbolima ispred zgrade ambasade spuštene su na pola koplja, a ispred zgrade ambasade građani Sarajeva zapalili su nekoliko desetina svijeća kako bi odali počast stradalim u današnjem terorističkom napadu u Parizu.

Mirnes Kovač je, kako kaže, došao u svojstvu čovjeka i novinara kako bi iskazao solidarnost sa žrtvama terorističkog napada.

On je također ostavio poruku: "Ne u moje ime!", te kazao da je napad na Charlie Hebdo napad na i sve muslimane.

francuskaambasada

Iz svih krajeva svijeta danas i večeras se odašilju poruke osuda terorističkog napada i solidarnosti i sućuti s ožalošćenima. U Francuskoj je proglašena i trodnevna nacionalna žalost koja stupa od sutra.

Francuska policija i dalje traga za trojicom počinilaca današnjeg napada u Parizu. Eksperti tvrde da je sa snimaka jasno da se radi o obučenim napadačima i da postoji bojazan da bi mogli izvesti nove napade. Francuski zvaničnici su ranije saopćili da je u današnjem terorističkom napadu u Parizu život izgubilo 12 osoba, među kojima četvero karikaturista i dva policajca. Teže su ranjene četiri osobe.

/ Sažetak