Hrvatska: Akcija Na glavnom zagrebačkom trgu u akciji 'Kupujmo hrvatsko' izlaže preko 350 domaćih proizvođača
Datum objave: 25. 09. 2014 - 13:49

Hrvatska: Akcija "Kupujmo hrvatsko" jer je kvalitetno, jedinstveno i hrvatsko

Najveću ikad održanu akciju "Kupujmo hrvatsko" koja se održava na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) službeno su otvorili gradonačelnik Milan Bandić i Luka Burilović, predsjednik HGK. U akciji čiji slogan poziva na kupnju domaćih proizvoda predstavlja se preko 350 hrvatskih proizvođača, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

HGK je akciju "Kupujmo hrvatsko" započela 1997. s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine domaćih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti gospodarstva, ali i očuvanju nacionalnog identiteta.

Više od 350 proizvođača predstavlja se na glavnom gradskom trgu sa promotivnim cijenama i više od 2.000 domaćih proizvoda. Izloženi su najrazličitiji proizvodi, od hrane i pića, preko suvenira i posteljine do automobila.

Predsjednik HKG-a Luka Burilović naglasio je kako su hrvatski poduzetnici i proizvođači „pravi junaci današnjice“ zbog teških gospodarskih i poslovnih prilika u zemlji.

„Želimo da akcija 'Kupujmo hrvatsko' postane način života, način razmišljanja i ponašanja hrvatskih građana i dio naše svijesti o doprinosu nacionalnom cilju, a to je snažno gospodarstvo Hrvatske“, izjavio je Burilović i poručio da kupnja hrvatskog proizvoda povećava rast domaćeg BDP-a, čuva radna mjesta i osigurava budućnost djece.

Burilović je naglasio da ovaj slogana ne diskriminira strani proizvod, već potiče da se cijeni domaći trud, znanje i kreativnost.

Gradonačelnik Milan Bandić također je pozdravio akciju „Kupujmo hrvatsko“ i pozvao okupljene građane da na štandovima kupuju domaće proizvode.

Najveću ikad održanu akciju "Kupujmo hrvatsko" koja se održava na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) službeno su otvorili gradonačelnik Milan Bandić i Luka Burilović, predsjednik HGK. U akciji čiji slogan poziva na kupnju domaćih proizvoda predstavlja se preko 350 hrvatskih proizvođača.

 

/ Sažetak