Turkish Airlines dovodi turiste u Srbiju
Autor: AA
Datum objave: 05. 09. 2014 - 20:25

Turkish Airlines dovodi turiste u Srbiju

Avio kompanija Turkish Airlines (THY) u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije (TOS) organizuje dolazak turističkih agencija i TV ekipa iz Turske, najavljeno je danas iz predstavništva Turkish Airlinesa u Beogradu.

Direktor predstavništva turske nacionalne aviokompanije u Beogradu Ozgur Baran je potvrdio da će uz saradnju s Turističkom organizacijom Srbije (TOS), kao i turističkih organizacija iz Turske, u narednom periodu organizovati posjete s ciljem povećanja aviosabraćaja prema Srbiji.

"Cilj nam je da uz saradnju s turističkim agencijama povećamo broj letova prema Beogradu, jer iz Turske postoji veliko interesovanje za Srbiju, kao zanimljivu turističku destinaciju", rekao je Baran.

On je najavio da je u planu već od novembra da se slične ture organizuju iz Srbije za Tursku.

Od 7. do 10. septembra u posjetu Beogradu stiže 9 predstavnika velikih turističkih agencija iz Ankare, dok će od 11. do 13. septembra gosti biti novinari turskih televizija kao što su: TRT (turska nacionalna televizija), FOX, SHOW, SKY, zvanične novinske agencije Anadolu Agency (AA), kao i novinske agencije DHA .

Turistička organizacija Srbije je za goste iz Turske pripremila razgledanje i upoznavanje s glavnim atrakcijama i znamenitostima Beograda, Novog Sada i Sremskih Karlovaca.  Neke od destinacija su Beogradska tvrđava, Hram Svetog Save, Beli dvor, Bajrakli džamija, Petrovaradinska tvrđava i Kapela mira.

Ovom prilikom gosti će posjetiti i restorane s tradicionalnom srpskom kuhinjom i bombondžinicu u kojoj se i danas pravi ratluk po recepturi čuvenog istanbulskog poslastičara Ali Muhidin Haci Bekira.

/ Sažetak