UniCredit Banka Banja Luka najprofitabilnija u RS-u
Autor: Fena
Datum objave: 25. 08. 2014 - 09:41

UniCredit Banka Banja Luka najprofitabilnija u RS-u

Prvo polugodište ove poslovne godine za najveći broj banaka koje posluju u Republici Srpskoj bilo je uspješno, a presjek stanja finansijskih rezultata u pogledu ostvarene dobiti pokazuje da je sa 9,21 milion KM profita u ovom segmentu prvo mjesto zauzela UniCredit Bank Banja Luka. 

Odmah iza UniCredita se sa 8,9 miliona KM dobiti pozicionirala NLB Razvojna banka, dok se na trećem mjestu, s profitom od 5,05 miliona KM, našla Nova banka Banjaluka, pokazala je ovo analiza finansijskih indikatora koje su banke dostavile Banjalučkoj berzi. 

Direktor UniCredit Bank Banja Luka Dalibor Ćubela rekao je da su ostvareni polugodišnji rezultati ove banke u ovoj, izrazito teškoj, godini plod napornog rada i zalaganja zaposlenih. 

"Za uspjeh koji smo postigli je veoma važan i rastući trend povjerenja klijenata i cjelokupnog tržišta u našu banku", konstatovao je Ćubela. 

On je, komentirajući rezultate koje je UniCredit Bank Banja Luka zabilježila u prvom polugodištu, najavio i to da ova banka u narednom polugodišnjem periodu planira da stavi još značajniji fokus na poboljšanje kvaliteta usluge s ciljem ispunjenja očekivanja njihovih klijenata. 

Pored najvišeg nivoa realizovane dobiti, UniCredit Bank Banja Luka je u prvih šest mjeseci zabilježila rast aktive. 

Naime, njena aktiva je sa 943,99 miliona KM, koliko je iznosila u prvom polugodištu prošle godine, narasla na 964,25 miliona KM u ovoj godini. 

UniCredit Bank Banja Luka je zabilježila i rast realizovanih neto kredita, koji su u prvoj polovini ove godine bili za 49,85 miliona KM veći u odnosu na isto vrijeme prošle godine, kada su iznosili 721,78 miliona KM, saopćeno je iz UniCredit Bank Banja Luka.

/ Sažetak