Loše navike u teretani koje uništavaju tvoju kožu
Autor: index.hr
Datum objave: 25. 07. 2014 - 18:06

Loše navike u teretani koje uništavaju tvoju kožu

Odlazak u teretanu odličan je za tvoje zdravlje i figuru, ali moguće je da neke navike ostavljaju loš trag na tvojoj koži. Ako i ti radiš neke od ovih pogrešaka, vrijeme je da nešto promijeniš, piše index.hr.

Dehidracija
 
Koža za vrijeme vježbanja gubi vodu, te tako ostaje dehidrirana. Dehidracija kože vodi do ranog starenja, nastanka bora i začepljenja pora. Lagana hidratantna krema idealno je rješenje, pa prije svakog treninga nanesi tanki sloj kreme (ako vježbaš vani, odaberi kremu sa zaštitnim faktorom).

Ne vežeš kosu
 
Kosa bi uvijek trebala biti odmaknuta s lica, i to ne samo zbog znojenja, već i proizvoda za kosu. Radi pjene, gela i drugih proizvoda dobit ćeš prištiće na vrhu čela i uz rub kose. Također, bitno je i kako mičeš kosu s lica, jer će kape, trake i marame zatvoriti pore na čelu. Ako ne možeš gumicom vezati većinu kose, pripazi da traku ili maramu pomakneš što dalje od čela.

Ne nosiš rukavice
 
Rukavice će zaštiti tvoje ruke od povreda pri korištenju ručki i šipki, te će spriječiti prijenos bakterija i virusa. Ako ipak preferiraš vježbanje bez rukavica, pripazi na to da uvijek dezinficiraš opremu.

Diraš lice
 
Izbjegni diranje osjetljive kože lica za vrijeme vježbanja, posebice ako koristiš sprave. Nakon vježbanja dobro operi ruke.

Ne čistiš lice
 
Nakon svakog treninga bitno je oprati lice i tako maknuti sve bakterije i znoj. Odaberi proizvode koji odgovaraju tvom tipu kože, te dobro očisti i hidratiziraj lice.

Tuširaš se bez obuće
 
Tuševi su pravo leglo bakterija i gljivica, pa uvijek sa sobom nosi jeftine japanke u kojima ćeš se bezbrižno otuširati. 

Ne pereš odjeću nakon vježbanja
 
Vlažna odjeća odlična je podloga za bakterije, te je bitno dobro oprati i osušiti sve što nosiš u teretani.

/ Sažetak