Četiri masne poslastice koje pomažu da smršate
Datum objave: 16. 06. 2014 - 21:15

Četiri masne poslastice koje pomažu da smršate

Masno deblja - jedan od nutricionističkih zakona. Ali kao u svakom zakonu i ovome postoji rupa, a to je da ne deblja svaka masna hrana. Štaviše, neke masne namirnice mogu vam pomoći da smršavite, a to je zato jer sadrže zdrave, nezasićene masnoće koje smanjuju apetit, ubrzavaju metabolizam, a i poboljšavaju zdravlje srca, piše Avaz.com.

Pri mršavljenju vam sigurno neće odmoći sljedeće namirnice bogate nezasićenim masnoćama:

Maslinovo ulje

Bogato je polifenolima koji nas štite od raka te mono-nezasićenim masnoćama blagotvornima za srce. Prehrana bogata maslinovim uljem također pomaže u bržem razgrađivanju masnog tkiva, puno bolje nego prehrane u kojima prevladavaju ugljikohidrati ili bjelančevine. Neka vam maslinovo ulje bude temeljno ulje kod pripremanja jela bez obzira na vrstu hrane i način pripreme.

Kokos

Sadrži puno zasićenih kiselina, ali više od polovine tih kiselina čini laurinska kiselina, jedinstveni lipid koji štiti stanice organizma od bakterija te smanjuje kolesterol.

Proizvodi koji su nadopuna prehrani bazirani na kokosovom ulju također smanjuju nakupljanje masnog tkiva u području abdomena, odnosno pospješuju njegovo topljenje bolje nego sojino ulje. I kokosov mlijeko vrlo je poželjna namirnica želite li izgubiti kilograme.

Tamna čokolada

Za razliku od mliječne čokolade, tamna čokolada, zato jer sadrži čisti kakao maslac, sporije se probavlja zbog čega nas duže čini sitima. No želite li da vam tamna čokolada bude istinski saveznik u mršavljenju, pojedite par kockica dva sata prije glavnog obroka, a ne kao desert.

Obzirom na to da će vas čokolada dugo činiti sitima manje ćete pojesti za ručak.

Bademi

Bademi sadrže sastojke koji ograničavaju apsorpciju masti u organizmu, odnosno pospješuju njihovo izbacivanje iz tijela.

Koliko su bademi korisni kod mršavljenja pokazala je studija u kojoj je dokazano da ćete uz prehranu bogatu bademima lakše smršaviti nego da konzumirate minimalno masnoća. Kao i kokos, i bademi prije svega pomažu u stvaranju vitkog struka.

/ Sažetak