Tri pića koja pomažu da regulirate obim vašeg struka
Datum objave: 08. 06. 2014 - 22:40

Tri pića koja pomažu da regulirate obim vašeg struka

Poznato je da gazirana i alkoholna pića nimalo ne prijaju našem struku. Međutim, postoji par bezalkoholnih napitaka koji efikasno pomažu pri topljenju masnih naslaga. Pitate se koji su to? Da pogledamo.

Aromatizovana voda

Kada pokušavate da se riješite suvišnih kilograma, veoma je bitno da vaš organizam bude hidratiziran. Konzumiranje većih količina vode pomaže vašem tijelu da održi odgovarajući balans tečnosti, zaustavi zadržavanje vode u organizmu (jedan od najvećih uzroka pojave “naduvenog” stomaka) te vam pomaže da imate osjećaj sitosti (samim tim, manje ćete jesti). Ako vam se ne sviđa ideja da stalno pijete običnu vodu, ubacite u nju začinsko bilje (nana ili bosiljak), citruse (limun, narandža, grejp, limeta) i druge niskokalorične, prirodne, pojačivače okusa (možete koristiti čak i narezani krastavac).

Ohlađeni čaj od nane

On je odlično osvježenje tokom vrelog ljetnjeg dana, ali je istovremeno i super – efikasno piće koje vam pomaže da imate ravan stomak. Nana pomaže vašem želucu da probavi masti, a pored toga, ona pomaže brže i efikasnije probavljanje masnih namirnica (šnicle, pljeskavice i slično) sprečavajući nadimanje.

Zeleni čaj

Pored smanjenja rizika od raka i srčanih bolesti, zeleni čaj ima koristi za cijeli organizam te sadrži katehine, antioksidante za koje istraživanja pokazuju da pomažu u smanjenju masnih naslaga sa stomaka. Ako pijete zeleni čaj prije vježbanja, ova jedinjenja mogu povećati sagorijevanje masti tokom aerobnih vježbi.

/ Sažetak