Mineralna voda stimulira gubitak kilograma
Datum objave: 06. 06. 2014 - 09:32

Mineralna voda stimulira gubitak kilograma

Nova studija nagovijestila da je gazirano piće novi super napitak u borbi sa kilogramima.

Danas se samo u roku jednog dana pojavi više od stotinu studija pa nije čudno što se često desi da jedna studija poništi zaključak druge. U posljednje vrijeme, u fokusu istraživanja je i prirodna mineralna voda koja je prema posljednjem istraživanju koje je objavljeno u magazinu Obesity, savršen napitak u borbi protiv kilograma, prenose Nezavisne novine.

Pomenuto istraživanje je obuhvatilo 300 ljudi koji su do tada pili gaziranu vodu svakog dana i koji se u prosjeku imali oko 90 kilograma (pojedinačno). Ova grupa je na startu istraživanja bila podijeljena u dvije grupe, piše Cosmopolitan.

Jednoj grupi je naloženo da nastavi da pije gaziranu vodu, dok je drugoj to pravo oduzeto. Na kraju studije (poslije 12-te nedjelje), grupa koja se odrekla mineralne je izgubila 4 kilograma, dok je prva grupa koja je nastavila da pije uspjela da skine dva više, odnosno šest! Hm, čuda se ipak dešavaju, ili je mineralna voda čudotvorni napitak koji skida kilograme?

Prema nutricionistima, grupa koja je nastavila da pije gaziranu vodu je imala kontinuitet jer je već do tada pila i mogla je lakše da apsorbuje hranu, dok je druga doživjela u organizmu “šok” (pošto je morala da prekine svoju svakodnevnu rutinu) što je rezultovalo stresom koji je uticao na nivo hormona i šećera u krvi, pa je samim tim usporio mršavljenje.

Bez obzira na rezultate ove studije, još niko ne može sa sigurnošću da tvrdi kako je prirodna mineralna voda moćno piće u borbi sa kilogramima.

/ Sažetak