VIDEO: Divanhana snimila pjesmu u sklopu projekta
Autor: Fena
Datum objave: 04. 06. 2014 - 11:37
Foto: screenshot/YouTube

VIDEO: Divanhana snimila pjesmu u sklopu projekta "Bodrimo Zmajeve, širimo sevdah"

U proteklih pola godine bosanskohercegovački bend Divanhana intenzivno je radio na realizaciji svog novog projekta "Bodrimo Zmajeve, širimo sevdah".

Ideja projekta jeste promocija nedavnog historijskog sportskog uspjeha Nogometne reprezentacije BiH, jednako kao i afirmisanja kulturne baštine naše zemlje. 

Još u januaru Divanhana je ostvarila saradnju s Nogometnim savezom BiH te pokrenula inicijativu da u svrhu realizacije navedenog projekta, svim simpatizerima reprezentacije i ljubiteljima tradicionalne muzike BiH poklone jednu od najpoznatijih sevdalinki "Zvijezda tjera mjeseca", te za nju snime i video. Video ilustrira ljubav i podršku navijača, koji su u proteklih 20 godina fanatično bodrili reprezentaciju sa raznih krajeva BiH i svijeta, te efikasnost i elegantnost plasmana iste na svjetsko prvenstvo u Brazilu. 

U spotu se, osim članova benda Divanhana, pojavljuju i kapiten reprezentacije BiH Emir Spahić te reprezenatativci Ognjen Vranješ i Muhamed Bešić. 

Spot je realizovala produkcijska kuća Gotiva na čelu sa Murisom Beglerovićem. Svoje note u sevdalinku "Zvijezda tjera mjeseca" su uz Divanhanu upisali i jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih gitarista Emir Hot te virtuozni makedonski majstor trube Džambo Agušev sa svojim orkestrom. 

Pjesma je snimana u „LongPlay“ studiju u Sarajevu a produkciju potpisuju Borjan Milošević i Neven Tunjić. 

/ Sažetak