Fanovi odabrali najomraženijeg lika iz serije I četvrta sezone "Igre prijestolja" izaziva mnogo buke na internetu
Datum objave: 12. 05. 2014 - 10:04

Fanovi odabrali najomraženijeg lika iz serije "Game of Thrones"

I četvrta sezone "Igre prijestolja" iz sedmice u sedmicu izaziva mnogo buke na internetu, prenosi Index.hr.

Ne možemo izbjeći "spoilanje" pa ćemo vam savjetovati da ne čitate dalje ako još niste pogledali sve dosad objavljene epizode.

U svakom slučaju, iz sedmice u sedmicu zbog nove sezone pokreću se rasprave na internetu, a to je bio razlog zbog kojeg je Huffington Post Amerikancima odlučio ponuditi da izaberu najomraženijeg lika. A sad kad više nema Joffreyja, obožavatelji su zaključili da najmanje vole njegovu majku Cersei, koja je zasjela na vrh ljestvice s čak 41 posto onih koji su je odabrali kao najomraženiju.

S druge strane, njezinog brata Jamieja kao najomraženijeg odabralo je samo jedan posto fanova. A s obzirom na to da je pred samo dvije epizode jednom od najkontroverznijih proglašena scena u kojoj on "siluje" Cersei, možda bi bilo za očekivati da njegova popularnost padne, a njezina poraste, ali to se očito nije dogodilo. Pa se da zaključiti da razlog tome najvjerovatnije leži u činjenici da je scenu "najkontroverznijom" očito ipak prozvala šačica koja se lako sablazni i pritom je samo prilično glasna, odnosno lako dobiva prostor medijima.

/ Sažetak