Bit će predstavljeno nekoliko filmova
Autor: Fena
Datum objave: 09. 05. 2014 - 20:07

"Operacija kino" putuje u Široki Brijeg

Projekt putujećeg kina Sarajevo film festivala "Operacija kino", filmsko-obrazovni program koji promovira svjetska, europska i regionalna filmska ostvarenja putuje u Široki Brijeg.

U periodu od 12. do 14. svibnja u kinu “Borak” bit će prikazana četiri dugometražna igrana filma, jedan film za najmlađu publiku i to u 3D tehnologiji, te jedan kratki film. 

"Grand Budapest Hotel" je komedija u režiji Wesa Andersona, koji nas na duhovit i zanimljiv način nosi u razdoblje između dva rata, i uvodi u avanture legendarnog vratara jednog slavnog europskog hotela. 

Publika u Širokom Brijegu imat će priliku pogledati novu adaptaciju kultne bajke braće Grimm, romantičnu bajku "Ljepotica i zvijer" u režiji Christopha Gansa, kao i dramu "Philomena" Stephena Frearsa, koja je bila ovogodišnji kandidat za nagradu Oscar u čak četiri kategorije, a nadahnuta je istinitim događajem. 

U okviru programa Operacije kino širokobriježani će imati priliku pogledati i film "Sa mamom", bh. reditelja Laruka Lončarevića, sa Marijom Pikić, Mirom Furlan, Brankom Đurićem i Sanjom Vejnović u glavnim ulogama. 

Najmlađa publika uživat će u doživljajima gospodina Peabodyja, izumitelja, znanstvenika, dobitnika Nobelove nagrade… genijalca, koji je slučajno i pas. Koristeći svoje izume Peabody i njegov prijatelj Sherman putuju kroz vrijeme kako bi iskusili najveće događaje u historiji. "Avanture gospodina Peabodyja i Shermana", film u režiji Roba Minkoffa, najmlađi ubitelji filma gledaće u 3D tehnologiji. 

Operacija kino, predstavi će u Širokom Brijegu i kratki film "Apolo: Prvo ratno kino" autora Šejle Kamerić i Marka Cousinsa. To je priča o maloj grupi velikih entuzijasta koji 1993. godine u Sarajevu, gradu koji je pod opsadom, usprkos svemu otvaraju prvo ratno kino. Za njih to kino predstavlja razliku između preživljavanja i življenja. Nakon dvadeset godina tragovi tog življenja izlaze na površinu. 

Ulaznice se već mogu nabaviti na biletarnici kina, a njihova cijena, za pojedinačnu projekciju je 2,00 KM, dok paket ulaznica za sve projekcije iznosi 6,00 KM. 

Nakon Širokog Brijega, Operacija kino nastavlja svoj put proljetne turneje do Bihaća i Istočnog Novog Sarajeva, priopćeno je iz Sarajevo film festivala.

/ Sažetak