Ideja za ručak: Piletina Toscana Zanimljivo i ukusno
Autor: coolinarika.com
Datum objave: 26. 04. 2014 - 14:54
Foto: coolinarika.com

Ideja za ručak: Piletina Toscana

Ovaj recept prikladan je za sve ljubitelje pilećeg bijelog mesa i općenito ljubitelje piletine! Meso spremljeno na ovaj način je sočno, ukusno, a pripremljeno i pečeno na jedan vrlo interesantan način.

Predlažemo vam da za današnji ručak spremite ovo zanimljivo i kvalitetno jelo.

Sastojci:

4 veće crvene paprike (može i žuta, zelena babura)  
4 kom pilećih prsa 
100 gr svježeg špinata (može i pakovanje smrznutog)
nekoliko kašika maslinovog ulja  
vegeta, biber 8po ukusu)
4 čehna bijelog luka
300 gr mozzarelle ili nekog drugog sira (ribanog)

piletina1

Priprema:

Paprike operite, obrišite, odsjecite vrh sa peteljkom i očistite od sjemenki. Poslažite je na plići lim i pecite na gril funkciji ili na gornjoj rešetki nekih 10-15 minuta (ne previše, tek toliko da se paprika dobro ugrije).

Dok se paprika peče, pripremite meso. Pileća prsa operite, posušite i stavite ih u deblju najlonsku kesu i istucajte čekićem za meso (ne pretanko, tek toliko da se debljina izjednači). Meso povegetite, pobiberite i svaki komad premažite sa kašikom maslinovog ulja i na to rasporedite sitno isjeckani bijeli luk.

Špinat operite, odstranite peteljke i ako su vam veći listovi, samo ih grubo isjecite i poslažite na svaki komad mesa po šaku špinata i na špinat rendani sir.

piletina2

Sve to pritisnite da se slijepi za meso i čvrsto zamotajte. Odozgo premažite maslinovim uljem.

Kada se paprika malo propekla izvadite je iz rerne i u svaku papriku stavite po rolnu piletine, da dobro popuni papriku.

piletina3

Napunjenu papriku pecite oko 60 minuta na 200°. Paprika i meso će pustiti svoj sok, tako da ćete dobiti i malo, jako ukusnog safta.

Nakon 60 minuta izvadite papriku i na vrh svake stavite preostali sir i zapecite nekih 5-10 minuta, tek toliko da se sir otopi i dobije finu boju.

piletina5

Napomena: Po mogućnosti gledajte da paprika ima malo šire dno, tako da može da stoji uspravno pri pečenju, kako bi se sokovi od mesa i špinata zadržali u njoj. Meso će tako zasigurno biti ukusnije i sočnije!

Paprike možete puniti i ribom, umjesto piletinom, i pripremati na ovaj način.

piletina8

Posluživanje:

Servirajte toplo uz dodatak krompir pirea ili pečenih krompirića, koje isto tako možete pripremiti zajedno sa mesom i paprikom. Uz to jako fino ide i neka vama omiljena salata.

Prijatno!

/ Sažetak