Film Nova hit komedija Srđana Dragojevića
Datum objave: 21. 04. 2014 - 15:29

Film "Atomski zdesna“ od 24. aprila u Meeting Pointu

Film "Atomski zdesna", reditelja i scenariste Srđana Dragojevića, tragikomedija koja govori o razornim posljedicama divljeg kapitalizma na živote običnih ljudi, od četvrtka, 24. aprila, je na repertoaru Kina Meeting Point.

Tri godine nakon uspješne komedije "Parada" koja je potukla sve rekorde gledanosti u Srbiji i zemljama okruženja, Dragojević je ponovno okupio izuzetnu glumačku ekipu iz cijele regije među kojima su Srđan Todorović, Branko Đurić, Tanja Ribič, Nataša Janjić, Uroš Đurić ....

"Naslov filma „Atomski zdesna“ datira iz pješadijske obuke u vojsci bivše JNA. U slučaju potencijalnog rata nuklearnim naoružanjem zapovijed “Atomski zdesna“ navodila je da se, kad počnu padati bombe, regruti bace na suprotnu stranu kako bi preživjeli udar. Kapitalizam smo dočekali na nogama, niko se nije nigdje bacio i svi su poginuli" - pojasnio je naslov filma Dragojević.

Srđan Dragojević, čije filmove karakterizira ciničan mizantropski svjetonazor i ironija, široj publici poznat je po filmovima "Rane", "Lepa sela lepo gore", "Mi nismo anđeli" te "Sveti Georgije ubija Aždahu".

/ Sažetak